Han van der Helm stopt als komkommerteler maar blijft actief

Voor zover het in coronatijd kon, heeft Han van der Helm vorige week een klein afscheidsmoment gehad. De komkommerteler uit Nootdorp stopt na bijna vijftig jaar telen in een jaar dat qua prijzen goed was. Een mooi moment om te stoppen dus, al blijft de teler actief in de kas en met hobby's. 

Han kreeg als zoon van Jan ‘Speek’ van der Helm het telen met de paplepel mee. Tot 1996 was het bedrijf gevestigd aan de Hogeveenseweg. Toen daar een woonwijk verscheen, verkaste Han naar tuinbouwgebied Noukoop, naar de Nieuwkoopseweg.

Daar bouwden hij en echtgenote Joke een kleine twee hectare glas. Aan de Hogeveenseweg was het bedrijf iets groter maar daar waren toen meer Van der Helmen dan alleen Han actief. Onder meer ook Leo die naast broer Han cymbidiums kweekt.

Oldtimers
Het moment van stoppen van Han valt samen met het met pensioen gaan van enkele vaste medewerkers zoals de broers Rinus en Koos van de Sande en zijn eigen broer Jan.

Echt stoppen doet Han echter niet, want bij Paprikakwekerij Reijm en Zn B.V. gaat hij testwerk doen voor Rijk Zwaan én daarnaast gaat hij zich bezighouden met oldtimers, een hobby. "Wie weet kom ik ook op die manier nog collega-telers tegen, want tuinders houden van mooie auto's."

Kas wordt paprikakas
De kas van Han gaat naar Nieuwkoop Paprika's, dat een mooie kans kreeg vlakbij de huidige locaties door te groeien naar ruim tien hectare. Telstar Online weet dat de paprikatelers door de uitbreiding meer mogelijkheden krijgen voor het automatiseren van het sorteren en verder verwerken van het eindproduct.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven