Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het beste natuurlijke licht is naar belichte paprikakas Allegro Acres gehaald

“De tuinbouwsector begint pas net te begrijpen wat voor impact belichting op planten heeft en dit is in gang gezet door de opmars van LED-belichting,” zegt Louis Brun, voorzitter en CEO van Sollum, een belichtingsproducent die gevestigd is in Montreal.

Sollum beschouwt zichzelf als de enige aanbieder van slimme LED-belichtingsoplossingen op de markt, waarbij het fundamentele verschil in de aanpak van het bedrijf zit. "Wij leggen de nadruk op het nemen van Moeder Natuur als uitgangspunt en vervolgens het daaromheen bouwen van een teelt" aldus Brun.

HPS
Sollum werkt samen met zijn klanten om dynamische LED-belichtingsoplossingen te creëren die zijn afgestemd op hun huidige behoeften, maar met de flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderingen in de productie, beste praktijken, enz.

Hoewel Sollum oplossingen biedt voor de bedekte teelt, heeft het bedrijf zich vooral gericht op de implementatie van zijn belichtingsoplossingen in kassen. Het gebruik van LED in kassen wordt echter historisch gezien overschaduwd door HPS.

"HPS-belichting vereist veel elektriciteit, genereert warmte en bevat gevaarlijke stoffen, maar desondanks zijn de voordelen ervan duidelijk bewezen. Met traditionele LED is de enige waardetoevoeging in kassen een verhoogde energie-efficiëntie. Sollum verandert dat paradigma," vertelt Brun.

Schaalbaar
De LED-belichting van Sollum creëert een slimme laag licht, die verschillende lichtomstandigheden kan toepassen en gegevens van opkomend onderzoek kan integreren, waardoor de teler zijn belichtingspraktijken kan ontwikkelen zonder dat hij telkens een nieuw systeem nodig heeft.

Om de schaalbaarheid van slimme LED-belichting te demonstreren, heeft Sollum samen met Allegro Acres in Zuid-Ontario haar belichting in een commerciële kasomgeving geplaatst. Gene Ingratta, voorzitter van Allegro Acres, zegt dat de slimme LED-belichting van Sollum medio november zal worden toegepast op ruim vier hectare, waardoor Allegro Acres kan doen waar weinig of geen commerciële telers in Noord-Amerika in zijn geslaagd: het telen van paprika's in de winter.


blik in de kas bij Allegro Acres, paprikateler in het zuidwesten van Ontario

Het beste natuurlijke licht naar Canada gehaald
Waar conventionele belichting gewoonlijk het licht aan of uit doet, afhankelijk van het licht in de omgeving, zal de belichtingsoplossing van Sollum Allegro Acres helpen om de lichtomstandigheden in de omgeving te analyseren en vervolgens aanvullende belichting te leveren. Dit komt volgens Ingratta neer op de mogelijkheid om "de zon na te bootsen vanuit elk deel van de wereld." Als een bepaalde geografische regio de beste belichting voor kaspaprika's blijkt te hebben, dan kunnen we dat recept hier toepassen.

Het systeem bootst ook de zonsopgang en zonsondergang na, dus het zal de planten langzaam wakker maken zoals dat van nature gebeurt in plaats van de plant alleen maar te laten schrikken met fel licht," legt Ingratta uit. Hij voegt eraan toe dat "de slimme LED-belichting ook efficiënter zal zijn en minder lichtvervuiling zal veroorzaken dan conventionele HPS-belichting."


Sollum’s gepatenteerde slimme belichtingstechnologie gebruikt de capaciteit van het armatuur om het volledige spectrum van natuurlijk zonlicht te moduleren

Als het systeem eenmaal wordt ingezet, hoopt Allegro Acres te kunnen experimenteren met de lichten om een betere fruitkwaliteit, hogere voedingswaarde, en een meer consistent oogstschema te kunnen creëren. Voor Sollum draait het in 2020 om kassen en het uitvoeren van een commerciële demonstratie van de technologie van het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
sollumtechnologies.com

Publicatiedatum: