Nederlandse cannabisteler mag teelt starten zonder opiumontheffing

Startup cannabisteler Fyta Company mag, na tussenkomst van de rechter, toch cannabis gaan telen in Nederland. Een aanvraag voor een opiumontheffing dreigde door het ministerie van VWS te worden afgewezen, maar volgens de rechter op onjuiste gronden. Het gaat hier immers om productie van cannabis flos met het oogmerk dit als werkzame stof te verkopen aan een Duitse medicijnproducent.

De aanvraag voor ontheffing werd door de startup in mei 2019 ingediend, waarna in april dit jaar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet weten de aanvraag te willen afwijzen, omdat rechtstreeks verkoop van cannabis aan de markt niet is toegestaan (Nederland werkt immers aan een legaal cannabisexperiment met een gesloten coffeeshopketen). 

Geen opiumontheffing nodig
De startup kon echter niet op langer procederen wachten omdat er al veel geïnvesteerd is, maar er nog geen inkomsten zijn. Het plan is cannabis te telen in een indoor kwekerij in Waalwijk, THC-extracten te leveren plus een jaarlijkse levering van 3000 kilogram cannabis aan Dermapharm/Remedix AG in Duitsland.

Daarmee mag de teler nu starten. Het afwachten van toekenning van de aangevraagde opiumontheffing is gezien de aard van de activiteiten volgens de rechter niet nodig.

Bekijk hier de hele uitspraak.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.