AppHarvest blijft bouwen na beursgang

AppHarvest is begonnen met de bouw twee nieuwe hightech teeltlocaties, allebei in Centraal Appalachia. Het gaat om kassen in Madison County en Berea van 24 en 15 hectare. 

Vanwege de strategische ligging van het bedrijf in Appalachia kan AppHarvest bijna 70% van de Amerikanen in slechts een dag bereiken, waardoor de transportkosten tot 80% lager zijn dan die van de bestaande telers in Mexico en de Zuidwestelijke VS.

AppHarvest Oprichter & CEO Jonathan Webb: "Deze aankoop brengt ons een stap dichter bij ons doel om Amerika's volgende AgTech hub hier in Appalachia te vestigen." 


Locatie in Morehead 

Investeringen
In iets meer dan twee jaar heeft AppHarvest meer dan € 126 miljoen euro aan investeringen in Centraal Appalachia aangetrokken en op 29 september heeft het bedrijf een definitieve overeenkomst aangekondigd voor een samenwerkingsverband met de Novus Capital Corporation, een beursgang.

Deze samenwerking, die laat in het vierde trimester van 2020 of vroeg in het eerste trimester van 2021 rond moet zijn, zal het bedrijf een bruto-opbrengst van € 401 miljoen opleveren, met inbegrip van € 317 miljoen euro aan gewone PIPE aandelen voor € 8,45/aandeel dat door bestaande en nieuwe investeerders wordt verankerd, met inbegrip van Fidelity Management & Research Company, LLC,  Inclusive Capital en Novus Capital Corporation.


Een andere foto van de locatie in Morehead 

AppHarvest's investeerders zijn onder andere Revolution's Rise of the Rest Seed Fund, Inclusive Capital Partners, Equilibrium, Narya Capital, Lupa Systems, Breyer Capital en Endeavor Catalyst.

Voor meer informatie:
AppHarvest
www.appharvest.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven