"zoektocht naar stabiliteit aan beide kanten keten goede zaak"

Mexicaans kasgroentenseizoen gestart met minder aanbod op vrije markt

Het Mexicaanse seizoen 2020 is begonnen voor Bridges Produce en de nieuwe oogst bio-AGF zal vanaf nu vanuit Nogales (Arizona) worden gedistribueerd. Het aanbod is divers en er wordt een goede aanvoer verwacht. De startdata liggen ook op schema.

De beschikbaarheid van komkommers is goed. Deze worden van twee teeltpartners aangevoerd. De aanvoer van courgettes en gele pompoenen van Rico Farms begint op 21 september. Aubergines, pompoenen, chilipepers, paprika's en meloenen zullen dit najaar ook ruim beschikbaar zijn.  

 
“Eén ding dat dit seizoen anders is, is de toegenomen vraag naar vaste aantallen en prijzen binnen de programma's," zegt Oscar Trujillo, categoriemanager van het Mexicaanse programma van Bridges Produce. "Gezien de problemen rondom Covid-19 voelt iedereen zich kwetsbaarder en is men op zoek naar manieren om de aanvoer zeker te stellen. Het is een goede ontwikkeling dat er aan beide einden van de toeleveringsketen stabiliteit wordt gecreëerd. Vanwege deze verandering verwacht ik dat er dit jaar minder AGF minder op de vrije markt zal worden afgezet dan voorgaande seizoenen."

Coronamaatregels
Om de continuïteit waar klanten om vragen te kunnen garanderen, heeft Rico Farms, de teeltpartner van Bridges, zijn toch al uitgebreide veiligheidsplannen nog verder uitgewerkt om het risico op besmetting met Covid-19 zo klein mogelijk te houden. 

Gezien het feit dat er tijdens het piekseizoen 600 mensen op het bedrijf wonen en werken, is de gezondheid van de werknemers van cruciaal belang om continuïteit van de activiteiten op het teeltbedrijf en in het pakstation te kunnen garanderen.

Rico Farms is Fair Trade gecertificeerd en heeft gedurende deze moeilijke periode extra middelen aan haar werknemers beschikbaar gesteld. Zo werden er preventieve zorgpakketten met vitaminesupplementen en thermometers aan het personeel en hun gezinnen verstrekt en kregen alle werknemers van vorig seizoen voedselbonnen die zij konden besteden bij supermarktketens in hun eigen woonplaats. 

Bio telen
Gedurende de zomermaanden, toen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen werden getroffen, heeft Rico Farms nog meer verbeteringen doorgevoerd op haar BioFactory. "We werken voortdurend aan het verbeteren van onze biomeststof door de microbiologie te versterken en meer variatie toe te voegen waardoor we sterkere organismen in de grond krijgen," zegt Francisco Tapia, eigenaar van Rico Farms. "Traditionele biologische en conventionele teeltpraktijken maken gebruik van gescheiden micro-organismen, terwijl deze in de natuur samenleven. We bootsen de natuurlijke situatie na om ons 'Consorcio' te creëren (consortium van micro-organismen)."

Francisco vervolgt: "We zijn erg enthousiast over onze BioFactory-plannen voor 2021, die onder meer bestaan uit een uitbreiding, waardoor we meer micro-organismen en biomest kunnen produceren, onze eigen wormencompost kunnen maken en de productie van een tweede biomeststof, die rijk is aan stikstof. Daarnaast zullen we uitgebreide tests op onze bedrijven uit gaan voeren."

Ben Johnson, directeur van Bridges Produce: "Hoewel alles momenteel onvoorspelbaar en chaotisch is, doet ons team zijn uiterste best om een ruime aanvoer van premium biologische AGF op peil te houden."

 

Voor meer informatie: 
Sydney Fairchild
Bridges Produce
Tel: +1 (503) 235-7333
Email: sydney@bridgesproduce.com
www.bridgesproduce.com

Ben Johnson
Bridges Produce
Tel: +1 (503) 235-7333 
Email: ben@bridgesproduce.com
www.bridgesproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven