Drie generaties Verkade klaar voor staartje laatste tomatenteelt

Tholen - Het gewas staat er mooi op bij de Firma M. Verkade aan De Poel in Monster. Reden voor drie generaties tomatentelers om er een mooie foto van te maken. Het is voor de telers namelijk hun laatste teelt voordat komend voorjaar de kas overgaat naar buurman Koppert Cress. Dat werd eind vorig jaar al aangekondigd.


Foto: LinkedIn Yanick. V.l.n.r. drie generaties, te weten Yanick, zijn 89 jarige opa Joop, zijn vader Marien en zijn oom Gerrit. De Firma Verkade begon in 1992 met tomaten telen, nadat Joop Verkade daarvan verschillende andere gewassen teelde.

De jongste Verkade op de foto is Yanick. Hij kwam in september vorig jaar als bedrijfsleider in het familiebedrijf werken. Toen was al duidelijk dat 2020 het laatste teeltjaar zou worden.

VAE
Na het afronden van de huidige teelt hoopt Yanick in de Verenigde Arabische Emiraten te gaan telen. "Ik ben nog jong, maar loop al van jongs af aan in de tomaten en heb ook de nodige ervaring op gedaan met sensoren en telen op afstand. Die kennis zoeken ze in de woestijn, waar ik waarschijnlijk op een project van zo'n tien hectare aan de slag ga."

Veel kilo's, ook mooie prijzen?
Maar eerst is het zaak de huidige teelt netjes af te ronden. "Voor hoe goed het gewas er nu bij staat hebben wij, ik, mijn vader, zijn broer en mijn opa, hard ons best gedaan. Er gaan nog veel kilo's van de plant afkomen, alleen is het te hopen dat daar ook nog een mooie prijs voor betaald gaat worden. Voorlopig is er echt nog maar ietsiepietsie verbetering in de prijs zichtbaar ten opzichte van de moeizame zomermaanden."

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven