Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Basisprincipes Plant Empowerment nu ook in het Nederlands

Het Engelse boek 'Plant Empowerment: The basic principles' is vanaf nu ook verkrijgbaar in het Nederlands. Van de Engelse editie zijn internationaal inmiddels duizenden exemplaren verkocht. Door een toenemende vraag naar vertalingen van het boek is ervoor gekozen om onder andere een Nederlandse versie uit te brengen.

De Spaanse vertaling volgt in het najaar. Ook wordt het boek al sinds januari 2020 gebruikt bij diverse Nederlandse Tuinbouw opleidingen. De eerste exemplaren werden coronaproof uitgereikt aan diverse stakeholders uit de sector.

Internationaal erkende teeltmethode
Plant Empowerment is een teeltmethodiek waarbij de plant in zijn kracht gezet wordt. Een krachtige weerbare plant is bestand tegen ziekten en plagen en levert een hogere productie en betere kwaliteit op. Tegelijkertijd worden grondstoffen zoals water, energie en voedingsstoffen efficiënter gebruikt en zijn minder gewasbeschermingsmiddelen nodig.

Deze benadering vormt de basis voor 'Het Nieuwe Telen', zoals dat in Nederland is ontwikkeld via het programma Kas als Energiebron. Dit is een lange termijn samenwerking tussen het Ministerie van LNV en Glastuinbouw Nederland. Het doel hiervan is duurzame ontwikkelingen realiseren voor de glastuinbouw in Nederland. In dit programma staan de Plant Empowerment principes centraal.

Vertalingen
In 2018 bracht uitgever en dataspecialist LetsGrow.com in samenwerking met de grondleggers van deze filosofie, Jan Voogt, Peter Geelen en Peter van Weel, de internationale bestseller ‘Plant Empowerment: The basic principles’ uit. Een boek van meer dan 300 pagina’s waarin deze teeltmethodiek uiteen wordt gezet. Er zijn wereldwijd inmiddels duizenden exemplaren van verkocht.

Mede in opdracht en met financiële steun van het Ministerie van LNV is het boek nu vertaald naar het Nederlands. Om zo de stof  toegankelijker te maken voor de Nederlandse studenten en telers. 

Erkende methodiek in agrarisch onderwijs
Er zijn inmiddels honderden Nederlandse boeken in de voorverkoop besteld door (o.a.) diverse Nederlandse onderwijs-organisaties. Plant Empowerment wordt vanaf dit jaar geïntegreerd in het lesprogramma van HAS Den Bosch, Hogeschool Inholland Delft en Aeres Hogeschool Dronten. De nieuwe lichting tuinbouwexperts leren zo van jongs af aan vanuit de plantbalansen en –behoefte te denken. Daarnaast zijn de auteurs van Plant Empowerment in gesprek met andere universiteiten en hogescholen wereldwijd voor integratie in hun onderwijssystemen.

Samenwerken aan duurzame tuinbouw
Om het doel, verduurzaming van de tuinbouwsector, in Nederland en wereldwijd te realiseren vormt samenwerking tussen een diverse groepen stakeholders de basis. Het teeltconcept van Plant Empowerment vormt het middel en de weg om de samenwerking te richten op geïntegreerde oplossingen voor het gemeenschappelijke doel; een duurzame én rendabele glastuinbouw. In de video waarmee  het Nederlandse boek wordt gelanceerd nemen diverse stakeholders het boek in ontvangst.

Daarnaast zijn tijdens het “Tech Talks webinar” dat werd georganiseerd in samenwerking met het World Horti Center de eerste exemplaren live uitgereikt aan Frank van der Helm, Hogeschool InHolland en Mark Zwinkels, World Horti Center.

Geïnteresseerd in een exemplaar? Bestel hier het Nederlandse boek.

Voor meer informatie: 
Plant Empowerment
www.plantempowerment.com 
info@plantempowerment.com 

Publicatiedatum: