Paul van der Steen, VersBest

"Traditionele groentewinkel loopt nog altijd uitstekend!"

Tholen – Hoewel de algemene gedachte is dat je moet blijven onderscheiden, verrassen en veranderen, blijven de klanten van VersBest blij met het al jarenlang bestaande assortiment in het Vershof in het centrum van Rosmalen. “Waarom veranderen wanneer het nog altijd groeit?”, vertelt Paul van der Steen. “Met een onderscheidend en goed groenten- en fruitassortiment kun je nog altijd een goedlopende groentewinkel hebben.”


Paul van der Steen van VersBest uit Rosmalen

Toen Paul en zijn vrouw Bianca 11 jaar geleden de winkel in het centrum van Rosmalen overnamen, gingen ze terug naar de basis, het losse product aangevuld met een klein gemaksassortiment en niet onbelangrijk: goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Ze deden hun winkel in Waalwijk, waarmee ze ooit de titel Beste groenteman van Nederland veroverden over naar een nieuwe eigenaar. “Met die winkel liepen we voorop in gemak. We hadden een heel breed assortiment van salades tot dressings en maaltijden, maar dat is ook veel werk.”


Assortiment en indeling maken de winkel voor klanten tot een vertrouwde omgeving

In die 11 jaar is nauwelijks iets veranderd aan de winkel die ze overnamen. “De vorige eigenaar heeft dit concept zo bedacht en het werkt nog altijd. Het is een vast assortiment dat meegaat met de seizoenen. Af en toe verrassen we onze klanten natuurlijk wel. Bianca bedenkt dan bijvoorbeeld een nieuwe salade. Klanten kennen de winkel, weten de producten die ze nodig hebben feilloos te vinden en dat vinden ze prettig, merken we.”

Met de prijzen wil VersBest de klanten wel graag verrassen. Al jarenlang stunten ze met de prijs voor Chiquita bananen die flink onder de prijs van de supermarkt ligt.


Het eiland moet altijd goed gevuld zijn

De belangrijkste en meest aansprekende plek in de winkel is het eiland. “Dat moet altijd goed gevuld zijn. Hierin hebben we altijd sinaasappelen, kiwi’s, appelen aangevuld met producten die op dat moment goed verkopen.”


VersBest is gespecialiseerd in salades, sommige zijn al jarenlang een hardloper

Wat ook altijd goed loopt, zijn de zelfgemaakte salades. Zeker tijdens de afgelopen hittegolf konden ze het met de productie daarvan haast niet bijbenen. VersBest heeft een kleine koude keuken. Dat maakt dat uitbreiding van het gemaksassortiment niet aan de orde is. “Sommige salades zijn al sinds 2009 hetzelfde. Dat waren toen succesvolle recepten van de vorige eigenaar. Nu zijn dat nog steeds de hardlopers, klanten blijven er voor terugkomen. Gemak loopt als een trein en misschien is uitbreiden wel een kans, maar het ontbreekt ons aan ruimte, zowel om uit te stallen als om te maken. Bovendien, waarom veranderen als dit totaalconcept van de winkel zo goed loopt?”


Rechts het 1 meter brede kruidenassortiment met 100 kruidensoorten

Iets wat Paul en Bianca wel aan de winkel hebben toegevoegd zijn houdbare kruiden. “In Rosmalen is geen toko of Turkse supermarkt en we merkten dat er regelmatig vraag was naar bepaalde kruiden. Als service hebben we daarom naar een aanbod kruiden gezocht. De kruidenstelling die we nu hebben staan, kost maar weinig aan verkoopoppervlak maar bevat wel 100 specerijen. Als klanten iets specifieks zoeken, zit dat er eigenlijk altijd wel bij. Bovendien is het van goede kwaliteit en zijn de prijzen laag.”

Het geoliede team van VersBest heeft alle focus op de winkel. Mede door het goede team kunnen ze al die jaren rekenen op een grote groep vaste klanten aangevuld met de aanloop van passanten, vertelt Paul. Het Vershof, waarin VersBest is gevestigd, is namelijk een doorgaande passage in het centrum van Rosmalen. Door de corona is de passantenstroom  wel veranderd.  Daartegenover staat dat klanten per bezoek meer besteden. Netto is er dus geen effect op de winkel," aldus Paul.


De producten worden geleverd door vaste leveranciers. Boterbonen zijn een van de weinige streekproducten die Paul zelf bij de teler haalt. 

Voor meer informatie
VersBest
Paul en Bianca van der Steen
Driesprong 21
5241 TJ Rosmalen
nfo@versbest.nl 
www.versbest-groenten-en-fruit.business.site  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven