Geen ervaring, wel binnen 10 dagen een eigen AGF-winkel

Tholen – Vanuit het niets een eigen groentewinkel beginnen is best een risico. Anne de Koeijer durfde het toch aan. Zonder enige ervaring in de AGF stampte ze binnen 10 dagen Anne’s Fruits & Veggies uit de grond op de nieuwe locatie van de Fenix Food Factory. Dat was hard namelijk nodig. De culinaire foodhal heropende afgelopen juni na een verhuizing, maar al gauw werd duidelijk dat Rotterdammers er ook hun AGF-boodschappen wilden doen. “Zonder AGF heb je geen maaltijd en moet je alsnog groenten elders halen. Dan haal je net zo makkelijk alles op een andere plek”, vertelt Anne.


Deel van de uitstalling van Anne's Fruits & Veggies

Fenix Food Factory (FFF) ontstond enkele jaren geleden als pop-up in een oude loods in Katendrecht Rotterdam. FFF was destijds een nieuw concept waarbij horeca en versmarkt werden gecombineerd en succesvol verder werd ontwikkeld. In de oorspronkelijke loods kon FFF echter niet blijven en begin januari sloten ze de deuren om te verhuizen naar een nieuwe locatie. Deze ging afgelopen juni open in een andere opzet, waardoor het voor veel groenteboeren onaantrekkelijk werd om mee te gaan. In de nieuwe opzet zagen ze geen kansen voor een rendabele satelliet-vestiging.

Nieuwe locatie van de Fenix Food Factory

Toch was er dringend een AGF-verkooppunt nodig in het concept. Anne is opgeleid als marktetingdeskundige en via haar marketingbureau betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Fenix Food Factory op de nieuwe locatie. “Gelukkig weten veel Rotterdammers ons alweer te vinden, maar zij misten wel het aanbod aan AGF. We hebben echt iedere groenteman in Rotterdam hiervoor benaderd, maar niemand wilde instappen. Ze konden wel producten leveren, maar er geen personeel voor vrijmaken om de stand te bemannen. Daarom besloot ik er zelf in te stappen”, vertelt Anne. Eenmaal de knoop doorgehakt ging het snel. Anne: “Op 21 juni nam ik de beslissing en op 1 juli opende de winkel.”

Anne had al veel winkelervaring opgedaan als kaasmeisje. De verkoop van groenten en fruit is, zeker de eerste weken, een grote uitdaging. Anne: “Kaas is beter en gemakkelijker houdbaar dan groenten en fruit. Gelukkig heb ik veel hulp van mijn leverancier, horecaleverancier Karel v.d. Vorm. Ooit zelf een groentewinkel begonnen aan de Lijnbaan, inmiddels uitgegroeid tot horecaleverancier en zij ondersteunen me aan alle kanten. Ik kan het assoritment vers houden omdat de omloopsnelheid in het assortiment hoog is, doordat ik de AGF weer lever aan de centrale keuken in Fenix Food Factory. Ook maak ik in de winkel zelf verse fruitsappen klaar.”


Nog een deel van de fruituitstalling. Anne heeft ook twee koelmeubelen op de kop kunnen tikken binnen de 10 dagen dat ze de winkel opstartte.

De filosofie van Fenix Food Factory volgend, bestaat het assortiment bij Anne’s Fruits & Veggies vooral uit Nederlands seizoensproducten aangevuld met must haves als sinaasappelen en bananen. “Lange tijd heb ik geen avocado’s willen verkopen, maar daar is zoveel vraag naar dat ik daar niet telkens nee op wilde verkopen.”

De nieuwe rol als groentevrouw bevalt haar goed. “Het is heel leuk om te doen. Ik heb altijd al een passie gehad voor koken met groenten en fruit en kan klanten goed adviseren over de bereidingen en toepassingen.”

Voor meer informatie
Anne's Fruits & Veggies
Anne de Koeijer
T: 06 30092050
annedekoeijer@gmail.com 

Nico Koomanskade 1025
3072 LM Rotterdam


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven