"dit hadden we jaren eerder moeten doen"

Nieuwe AGF kratten voor Looye Kwekers

Looye Kwekers heeft het totale proces van teelt tot het maatwerk verpakken in  consumentverpakkingen in eigen beheer. In het verpakkingsproces is een snelle doorlooptijd zonder storingen zeer gewenst.

Voor het oogsten op meerdere locaties en het transport naar de centrale verpakkingslocatie werd er tot voor kort gebruikt gemaakt van de bestaande lage AGF-kratten van Beekenkamp Verpakkingen. Jarenlang intensief gebruik en verregaande automatisering maakte dat de stapelrand aan de onderzijde van de oude krat te veel te lijden kreeg. Dit veroorzaakte storingen bij o.a. het automatisch stapelen.

Nestfunctie
Samen met Looye Kwekers zijn door Beekenkamp diverse nieuwe kratten bodems getest in de bestaande automatisering. Deze testen zijn uitgevoerd op lopende banden, kettingbaan systemen en de verschillende stapel-  en ontstapel machines. "Als oplossing hebben we samen met Looye Kwekers een krat ontwikkeld met identieke afmetingen, voorzien van een compleet gladde bodem, welke uitstekend over de kettingbaan getransporteerd kan worden zonder dat hij daarbij beschadigd wordt. De nieuwe kratten hebben een unieke nestfunctie met voldoende onderlinge stapelspeling bij stapelen maar vrijwel geen speling in de stapel", laat men vanuit Maasdijk weten.

De AGF kratten worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

De kratten zijn nu een half jaar in gebruik naar ieders tevredenheid. Robert Poot hoofd technische dienst Looye Kwekers, is zeer tevreden met het uitblijven van onnodige stilstand door storingen in de automatisering. “Dit hadden we jaren eerder moeten doen”.

De nieuwe kratten zijn door Beekenkamp eerst volledig geproduceerd. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog kunnen bemiddelen bij verkoop van de oude kratten. Een duurzame oplossing dus, besluit men.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Verpakkingen
www.beekenkamp.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven