"cannabisteeltkennis uit Canada inbrengen"

Aspirant cannabisteler DutchCanGrow haalt Village Farms als aandeelhouder binnen

De Canadese kasgroententeler Village Farms is één van de zes aandeelhouders in DutchCanGrow (DCG), een aspirant cannabisteler voor deelname aan het Nederlandse overheidsexperiment Gesloten Coffeeshopketen. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend middels een persbericht.

Village Farms heeft een aandeel van iets minder dan 16 procent verworven. Een zevende aandeelhouder heeft 5 procent van de aandelen. Het aandeel van Village Farms in DCG moet als het aan de Canadezen ligt een springplank worden voor deelname aan andere toekomstige legale cannabisprojecten in andere Europese markten. 

Canadese teeltkennis aan boord gehaald
"Deze investering in DutchCanGrow is voor ons een belangrijke eerste stap op weg naar het worden van een grote, leidende speler in de internationaal snelgroeiende cannabisindustrie", aldus Michael DeGiglio, CEO van het Canadese bedrijf. ""DCG is een uitgelezen kans voor Village Farms en biedt niet alleen potentiële toegang tot de allereerste legale recreatieve cannabismarkt in Europa met de mogelijkheid van aanzienlijke uitbreiding binnen Nederland zelf, maar ook op andere Europese markten zodra het telen van medicinale cannabis daar wordt toegelaten." 


Foto's: Pure Sunfarms. Lees hier meer over hun kennis en ervaring in het telen van cannabis.

DeGiglio laat weten trots te zijn als Canadese partij door DCG te zijn geselecteerd. Hij spreekt van een strijd tussen andere Canadese teeltbedrijven die ook graag hadden willen instappen in het Nederlandse project. "Onze roots liggen deels in Nederland en de banden met Nederland zijn hecht. Wij zijn er trots op onze kennis opgedaan met Pure Sunfarms (een groot cannabisteeltbedrijf in Canada) nu in te brengen in dit Nederlandse project."

Streven naar hoge efficiëntie
Ook Peter Tas, directeur van DCG, is blij. "We hebben een aantal Canadese partijen gesproken en gekozen voor Village Farms o.a. vanwege hun kennis met Pure Sunfarms. In onze ogen een van de beste allround cannabiskwekerijen in Canada en bovendien een goede cannabisleverancier. De expertise van Village Farms op het gebied van planning en ontwikkeling van teeltfaciliteiten, zo efficiënt mogelijk telen met lage kosten en algehele operationele efficiëntie zal van onschatbare waarde zijn om ons project in Nederland te laten slagen."

Naast cannabisteeltkennis brengt Village Farms ook 'a de minimis cash investment' in. 

Voor meer informatie:
DutchCanGrow
www.dutchcangrow.nl 
info@dutchcangrow.nl  

Village Farms
www.villagefarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven