Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef met GreenFibre toont hogere productie aardbeien

In het verlengde van eerdere proeven met GreenFibre houtvezel voor aardbeisubstraten in Proefcentrum Hoogstraten, werd vorig jaar augustus voor een doorteelt in de kas, wederom een proef gestart, maar nu door Delphy onder supervisie van Bart Jongenelen.

De proef bij praktijkonderzoeklocatie ‘Berry Plaza’ is zojuist afgerond en toont minimaal een gelijkwaardige productie ofwel licht verhoogde productie ten opzichte van het referentie substraat van de onderzoeklocatie. Het referentie substraat was een traditioneel kokos, veen en perliet mengsel.

De proef werd uitgevoerd in opdracht van Klasmann-Deilmann met drie mengsels: 20% GreenFibre, 50% GreenFibre en 65% GreenFibre. Alle mengsels toonden gelijke of betere resultaten, maar het mengsel met 50% GreenFibre bleek op productie de beste resultaten op te leveren. Visueel gezien scoorde het 20% GreenFibre substraat op wortelontwikkeling het beste. 

GreenFibre houtvezel is door Klasmann-Deilmann zelf ontwikkeld en wordt in eigen beheer geproduceerd. Het bevat geen silicium en wordt industrieel gemaakt, zodat de kwaliteit altijd constant is. Een substraatmengsel met GreenFibre voor aardbeien is duurzaam, laat een goede wortelontwikkeling zien en is economisch gezien een aantrekkelijk alternatief voor andere grondstoffen.

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com
Frank Lenkens 
Tel +31613401672 

 

Publicatiedatum: