"dan ruikt de klant wat hij of zij koopt"

Papier en folie i.p.v. plastic om jaarrond Italiaanse kruiden

Speciale, milieuvriendelijke verpakkingen van 25 gram zorgen ervoor dat het assortiment kan worden uitgebreid en dat de continuïteit van levering het gehele jaar wordt gegarandeerd. Het Italiaanse Sipo past dit toe en creëert daardoor een assortiment van 28 soorten kruiden.

Het assortiment kruiden

“We hebben gekozen voor een nieuwe verpakking op basis van recyclebare materialen in plaats van plastic. Nu bestaat de verpakking uit papier en microgeperforeerd folie, zodat de consument ruikt wat hij koopt. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg,” zeggen Massimiliano Ceccarini, directeur van Sipo, en projectmanager Lorenzo Contò. 

Lorenzo Contò in een veld met salie

Jaarrond Italiaanse teelt
De verpakkingen maken deel uit van een ambitieus project. Klanten vragen bedrijven als Sipo om continuïteit van de levering gedurende het hele jaar en nu kan het bedrijf dit garanderen met de teelt in Italië.

“Er zijn drie gebieden waar de kruiden worden geteeld. In Emilia-Romagna wordt van mei tot oktober geteeld en in Albegna en in de vlakte van Sele (Salerno) in de koudere periodes. Een groot deel van de kruiden worden in de lente en zomer vlak bij ons hoofdkantoor geteeld, waardoor er weinig tijd zit tussen de oogst en het verpakken.”

Citroenmelisse, dragon, koriander, dille, lavendel, peterselie, rozemarijn, salie, laurier en tijm zijn een aantal van de kruiden die worden geteeld. Daarnaast worden er ook vier verschillende soorten pepers geteeld: Cherry, Cornetto, Habanero en Jalapeno.

“Het is niet eenvoudig om kruiden te telen en een van de meest complexe onderdelen van het project is om het hele jaar door voorraden te garanderen. Dit kunnen wij dankzij onze gespecialiseerde telers die telen in drie verschillende gebieden,” zegt Contò.

Salie in Bellaria Igea Marina (Rimini)

Het verpakken wordt op twee verschillende locaties uitgevoerd, bij het hoofdkantoor in de provincie Rimini en in Piana del Sele, om de versheid van de kruiden in tact te houden voor leveringen naar grote delen van Italië.

“Wij zijn al jaren bezig met het telen van kruiden en door deze investering behoren wij tot de meest gespecialiseerde en gestructureerde bedrijven in Italië in dit segment,” besluit Contò.

Voor meer informatie:
SIPO Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN)
Italië
+39 0541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven