Kalter Aardbeien te koop maar 'de onderneming Richard en Annet' gaat door

Tholen - De laatste jaren gaat het 'hartstikke goed' met Kalter Aardbeien, maar toch staat sinds dit voorjaar de kas te koop. Een noodgedwongen besluit, helaas, omdat teler Richard om gezondheidsredenen rustiger aan moet doen. "Dit voorjaar hebben we de knoop doorgehakt. Wij willen ons bedrijf niet half runnen, maar totdat er een goede koper is gaan we zeker nog vol gas vooruit."

Richard en Annet waren dus zeker niet van plan te stoppen, integendeel, maar slecht nieuws over de gezondheid van Richard noopte hen tot nadenken over hun bedrijf. "Omdat de toekomst onzeker is geworden, zijn we gaan nadenken over voortzetting van ons bedrijf. Onze kinderen willen echter het bedrijf niet overnemen, dus hebben we dit voorjaar de knoop doorgehakt en besloten het bedrijf te koop te zetten."

Uniek concept
Dat bedrijf wordt door makelaarsbedrijf Berg Makelaardij niet ten onrechte aangeprezen als 'uniek concept'. Naast de kas van 1,6 hectare staat ook de boerderijwinkel te koop. De combinatie maakt dat er sprake is van een 'uitzonderlijk exploitatieniveau', waarbij de kas eenvoudig omgevormd kan worden voor het telen van vruchtgroenten, maar het bedrijf net zo goed als tuincentrum of gezondheidscentrum kan worden ingezet, aldus de makelaar.

Marketing
Nadat eind mei het personeel werd ingelicht, staat het bedrijf inmiddels te koop op internet. Een lastig besluit blijft het, zonder meer, geeft Annet aan. "Met een nieuw ras, Sonsation, een goed en enthousiast team, de populaire pluktuin en rond december drukte met de kerstpakketten ging het ons voor de wind de afgelopen jaren. Ook dit voorjaar, nadat dat we het slechte nieuws hadden verwerkt, ging het direct weer volle bak met de verkoop."

Er was haast geen tijd om na te denken wat de telers straks na de verkoop van het bedrijf gaan doen. "We kijken wel wat er op ons pad komt, misschien wel iets met marketing, waarmee wij naast de teelt altijd al bezig zijn geweest."

Blijven ondernemen
Volgende week gaan de planten de kas weer in. "En dus gaan we gewoon vol gas vooruit totdat er een nieuwe koper is. Dat kan een aardbeienteler zijn, maar misschien ook wel iemand die bijvoorbeeld perkgoed wil gaan telen. Voorlopig gaan we er vanuit dat we in ieder geval dit najaar de teelt afmaken en daarna kijken we verder. De 'onderneming Richard en Annet' stopt niet."

Foto's: Berg Makelaardij en Kalter Aardbeien. Bekijk hier de verkooppagina bij de makelaar voor alle (technisch) informatie.

Voor meer informatie:
Kalter Aardbeien
www.kalteraardbeien.nl 
info@kalteraardbeien.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven