Eat this-sessie met Hidde Boersma op 1 juli

Ecomodernisme en de toekomst van duurzame, gezonde voeding

Na twee weken afwezigheid is World Horti Center in samenwerking met NethWork woensdag begonnen aan de twee reeks van vijf webinars Eat This.


Hidde Boersma en Jitske Kramer

Antropoloog Jitske Kramer nam de deelnemers mee in een tocht rond de wereld op zoek naar hetgeen mensen verbindt. Centraal in haar visie staat de stam (tribe). Iedere stam heeft een eigen cultuur. Kennis over tribes en culturen is essentieel juist binnen het (internationale) bedrijfsleven.

Resultaten kunnen alleen behaald worden als er bruggen gebouwd worden tussen culturen. Het leert de mens vanuit een ander perspectief naar zichzelf te kijken. Twee ogenschijnlijk tegengestelde krachten zijn hierbij bepalend: power (prestaties, resultaten) en love (relatie, verbinding, vertrouwen).

De uitdaging ligt, ook voor bedrijven, in het vinden van balans. Om nieuwe werelden en culturen buiten de tuinbouwsector te kunnen bereiken, benadrukt Jitske het belang van taal: ‘Geef me het verhaal en de taal die ik begrijp en ik wil er deel van uitmaken’.
Een sterke cultuur kenmerkt zich door het vermogen anderen te verwelkomen en open te staan voor verschillen. Het webinar met Jitske Kramer sloot hiermee heel goed aan bij de recente ontwikkelingen in de samenleving en geeft de sector voldoende stof tot nadenken.

Bekijk hier de opname van de sessie

Op woensdag 1 juli stapt bioloog, schrijver, filmmaker en ecomodernist Hidde Boersma op het virtuele Eat this-podium en zal hij zijn inzichten delen over ‘the future of food’. Aanmelden kan hier.

Bron: World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven