Sakata Seed America neemt paprikaveredelingsprogramma Danziger over

Sakata Seed America heeft bekendgemaakt het paprikaveredelingsprogramma van het Israëlische Danziger 'Dan' Seeds over te hebben genomen.

Met deze acquisitie heeft Sakata recht op alle bestaande activa van het paprikaveredelingsprogramma van Danziger, waarmee Sakata haar positie op de internationale paprikamarkt verder zal kunnen verstevigen. De overname omvat onder meer een aantal bestaande rassen.

"We zijn enthousiast om deze mogelijkheid te benutten om de paprikamarkt nog beter van dienst te kunnen zijn, niet alleen in de VS, Canada en Mexico maar wereldwijd," zegt Bryan Zingel van Sakata. "Danziger heeft een buitengewoon veredelingsprogramma en rassenportfolio dat gericht is op de Mexicaanse markt en Amerikaanse telers."

GGO-vrij
Danziger ontwikkelde haar paprikarassen door gebruik te maken van fast-track computationele veredelingstechnieken van de veredelingsspecialist Equinom, Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om efficiënt GGO-vrije rassen te ontwikkelen. 

Micha Danziger, directeur van Danziger Seeds: "We zijn zeer blij dat onze paprikarassen nu in handen van Sakata zijn. We zijn ervan overtuigd dat Sakata er goed in zal slagen om het potentieel van ons veredelingsprogramma en rassen te maximaliseren en waarde te creëren voor Sakata."

'Wereldwijd ontwikkelen'
Jeff Zischke, directeur O & O bij Sakata vervulde een sleutelrol bij de strategische overname van het programma. "Sakata beschikt over een wereldwijd netwerk waardoor dit paprikaprogramma verder kan worden uitgebreid. We kijken ernaar uit om deze buitengewone genetica te benutten om een uitgebreid paprikaprogramma te ontwikkelen voor de wereldwijde markt."

Sakata Seed America zal haar uitgebreide netwerk van partners inzetten om het programma ten volle te kunnen ontwikkelen en haar bereik te vergroten. Alle commerciële Danziger-rassen zullen met onmiddellijke ingang via Sakata Seed America aan de sector beschikbaar worden gesteld. 

 

Voor meer informatie: 
Alicia Suits
Sakata Seed America, Inc.
Tel: +1 (408) 782-5391
Email: asuits@sakata.com
www.sakata.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven