René Welles over komkommerafzet:

"Dit jaar zit ik aan de goede kant omdat ik niet afhankelijk ben van de dagmarkt"

Tholen - De laatste vijf jaar neemt komkommerteler René Welles uit Grubbenvorst de afzet van zijn komkommers zelf ter hand. Dat komt hem dit jaar niet slecht uit. "We weten allemaal hoe dramatisch de prijsvorming op de dagmarkt is. Daar heb ik dit jaar helemaal geen last van dankzij de vaste afspraak die ik met mijn klant heb gemaakt."

Dat kwartje kan natuurlijk ook weleens de andere kant opvallen. "Twee jaar terug gingen de komkommerprijzen op de dagmarkt richting de 80/90 cent. Daar kon ik toen niet van profiteren. Nu zit ik aan de goede kant van de streep. Dat is mazzel. Ik heb er geen enkel moment spijt van gehad om zelf de verkoop te gaan doen. Op deze manier houden wij de lijnen kort en voldoen de komkommers perfect aan de wensen en behoeften van de klant."

"Mijn zorgen zitten dan ook meer op ander vlak dan de afzet. Arbeid wordt steeds lastiger en de stroomprijzen zijn gedaald. Dat is niet best voor ons. Gelukkig ligt de gasprijs ook lager. Qua teelt zagen we dit voorjaar een hogere productie door het zonnige voorjaar. Nu gaan enkele hogedraadtelers de teeltwisseling in en gaat er weer wat productie wegvallen. De traditionele telers zitten daarentegen volop in de zomerteelt."

Voor meer informatie:
René Welles
Welles Grubbenvorst BV
Mob: 06-51087052
Sintelweg 1
5971 PC Grubbenvorst
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven