Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse minister van Landbouw bezoekt indoor farm in Orlando

Op maandag 8 juni verwelkomde Kalera de Amerikaanse minister van Landbouw Sonny Perdue in de teeltfaciliteit in Orlando. Perdue werd begroet door Kalera's managers, waaronder CEO Daniel Malechuk en CTO Cristian Toma, die hem, samen met andere medewerkers, een privé-rondleiding gaven langs de propriëtaire technologie van de faciliteit. Tijdens de rondleiding proefde Perdue sla die Kalera in Orlanda teelt.


Amerikaanse minister van Landbouw Sonny Perdue en Kalera's CEO Cristian Toma.

Snel opschalen
Kalera kondigde onlangs aan dat zijn nieuwe faciliteit in Atlanta in begin 2021 zal worden geopend. Terwijl Kalera's faciliteit in Orlando momenteel de vertical farm is met het hoogste productievolume in het zuidoosten, zal de nieuwe Atlanta faciliteit meer dan twee keer zo groot zijn en ongeveer 75 banen voor de lokale gemeenschap genereren.

Net als in Orlando is Kalera in staat om zijn nieuwste teeltfaciliteit in Atlanta snel te openen. "Dit is het resultaat van een gestroomlijnd ontwerp- en bouwproces, wat tevens illustreert dat het bedrijf in staat is om zijn vertical farms snel op te schalen en uit te breiden", aldus het bedrijf.

Na de rondleiding richtte Malechuk zich tot Perdue ten overstaan van de verzamelde medewerkers en de pers met de woorden: "Hartelijk dank namens de Kalera-medewerkers voor uw tijd en voor uw bezoek aan ons om de toekomst van de landbouw te bespreken, die schoon, gezond, duurzaam, lokaal en vers is. We kijken ernaar uit om de VS te helpen bij zijn voortrekkersrol op het gebied van landbouwinnovatie en het voeden van een hongerige wereld met minder natuurlijke hulpbronnen."

Groei in de VS
Afgezien van het R&D-centrum opende Kalera zijn eerste commerciële vertical farm, het HyCube-teeltcentrum, op het terrein van het Orlando World Center Marriott om de bezoekers en klanten van het hotel van verse, lokale producten te voorzien.

In maart van dit jaar kondigde het de opening van zijn tweede faciliteit in Orlando aan. De vestiging in Atlanta is de derde faciliteit van Kalera en zal binnenkort gezelschap krijgen van meer faciliteiten in de Verenigde Staten. Kalera wordt momenteel verkocht in meer dan 160 Publix-winkels.

Voor meer informatie:
Kalera
info@kalera.com
www.kalera.com

 

Publicatiedatum: