volgende Eat This! sessie op 3 juni

Wat een frisse blik van buiten kan betekenen voor de Nederlandse tuinbouw

World Horti Center en NethWork nodigen sprekers uit om hun visie over de toekomst van duurzame voedselproductie te delen via de webinarserie Eat This! Deze week, op woensdag 3 juni, is Dave Chen, CEO van Equilibrium te gast.

De laatste paar jaar investeerde private equity firm Equilibrium al meer dan 100 miljoen USD in tuinbouwprojecten en voor de komende vijf jaar wil het bedrijf nog eens 2 miljard USD investeren. Equilibrium werkt met tuinbouwproducenten als de Houweling’s Group en duurzaam investeren is de kern van hun ondernemerschap.

Opbrengst per m2 niet leidend bij stadsteelt
Vorige week was Dave Chen al te zien in gesprek met hoofdgast Henry Gordon Smith, managing director van Agritecture, geboren in Hong Kong en woonachtig in New York. Hij ging verder in op de visie van Meiny Prins: de noodzaak van voedselproductie in steden.

Zijn boodschap: "Toepassing van tuinbouw in en rond steden is onomkeerbaar en zal bestaan uit combinaties van oplossingen, gebaseerd op meerdere waarden; er is géén one-size-fits-all antwoord."  Hierbij is niet alleen de opbrengst per m2 leidend, ook de betekenis van groen voor de stad en haar inwoners speelt in toenemende mate een rol.

Dave Chen deelde deze visie volledig en gaf aan dat de coronacrisis de ontwikkeling naar voedselsystemen gebaseerd op korte(re) ketens, resilience en gericht op de regio alleen maar zal versnellen Deze ontwikkelingen gaan grote invloed hebben op de toekomst van tuinbouw.

Over de betekenis van deze veranderingen voor de Nederlandse tuinbouw waren Henry en Dave duidelijk: Nederlandse bedrijven leveren kwaliteit en kennis, maar richten zich (teveel) op conservatieve oplossingen. De huidige veranderingen gaan zo snel, dit vereist een ‘open mind’. Daarbij is het aantrekken en opleiden van talenten met verschillende achtergronden en competenties cruciaal.

Dave Chen zal zijn toekomstvisie woensdag 3 juni vanaf 16.00 uur verder toelichten. Inschrijven kan via deze link.

De vorige edities van Eat This! zijn terug te zien bij World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven