Kalvijn is het nieuwe rode paprikaras van Syngenta

"Makkelijk te telen ras met een hoge productie"

Tholen – Het nieuwe rode paprikaras van Syngenta werd uitgebreid getest onder de naam PR09518 en is nu omgedoopt tot Kalvijn. Vernoemd naar de blonde Youtuber die graag rode paprika’s snackt in zijn video’s.

Het nieuwe rode paprikaras heet Kalvijn. Foto: Syngenta 

Dit jaar wordt er Kalvijn geteeld in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Canada. "Kalvijn is een generatieve groeikrachtige plant geheel in lijn met de nieuwe generatie rassen van Syngenta, die hebben bewezen goed overweg te kunnen met de extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren", weet teeltadviseur Peter Colbers.

Hoge productie
"Het is een makkelijk te telen ras met een hoge productie, in lijn met het ras Gina." Het vruchtgewicht van Kalvijn ligt met 190 gram 10 gram lager dan dat van Gina, bedoeld voor de telers die een iets fijnere sortering zoeken. "Juist dat lagere vruchtgewicht zorgt voor een hoge regelmaat in productie. De plant blijft zich ontwikkelen. Daarmee zal het op een hoge eindproductie komen. Het is echt een ras om in de gaten te blijven houden", besluit Peter.

 
Voor meer informatie:
Syngenta

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven