Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste rode bessen van 2020 verkocht bij BelOrta

BelOrta verkocht vanmorgen de eerste verpakking rode bessen van 2020. Het gaat om een kistje van 12 x 125gr van de variëteit Junifer. Louis & Wim Meyers van Meyers Softfruit uit Riemst voerden de eerste bessen aan. Guy Claessens van Fruit Vandepoel kocht de rode bessen aan.


Guy Claessens (Fruit Vandepoel) & Jo Lambrecht (BelOrta)

Stabiel areaal
Het BelOrta-areaal rode bes beslaat dit jaar in totaal 35 hectare, een gelijkaardig oppervlakte als vorig jaar.

Traditiegetrouw gaat het rode bessenseizoen van start met de variëteit Junifer, een variëteit die in serres geteeld wordt. In de maand juni schakelen we over op Haronia, een beloftevolle nieuwkomer met een mooie lange trosvorming en dikke bessen. In juli gaan we uiteindelijk over naar de variëteit  Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta en geschikt voor lange bewaring. Dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes is het mogelijk om de bessen in de frigo te bewaren onder lage zuurstofconcentraties tot aan de feestdagen (en zelfs langer). De productiepiek ligt echter in de maanden juli en augustus", aldus BelOrta. 

Naast rode bessen biedt BelOrta ook blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Voor meer informatie:
Miguel Demaeght
BelOrta
Tel: +32 (0)12 670 210                       
verkoopfruit@belorta.be 
www.belorta.be   

Publicatiedatum: