nieuw én bekend

Nieuwe speler op led-armaturenmarkt

Tholen - Met de ontwikkeling van de nieuwste led-armatuur moet er met alles rekening worden gehouden. Er is inmiddels veel kennis over deze types armaturen. Bij Gavita hebben ze de kennis kunnen bundelen. Zij lanceren nu hun nieuwste led-armatuur.

Mario Taal, sales manager Gavita: “Met de kennis van de sector én van Gavita hebben we een nieuwe armatuur voor ledlicht ontworpen. We hebben rekening gehouden met output, lichtrecept, behuizing, uitstralingshoek van het licht en passieve koeling.”

Met een output van 2130 µmol/s en een verbruik van 660 Watt (preliminary) hebben ze een led-armatuur voor de professionele tuinbouw ontwikkeld. Mario: "En dit is nog maar het begin. Het Wega Led portfolio wordt binnenkort uitgebreid met verschillende lichtspectra en met verschillende outputs alsook een dimbare versie.”

Het armatuur heeft een gepatenteerd ontwerp, waardoor er een zo hoog mogelijke netto output en optimale lichtverdeling gerealiseerd kan worden. Het armatuur is makkelijk op te hangen door de geïntegreerde ophanging, aldus Mario. "Daarnaast kan dit led-armatuur een 1000 Watt HPS armatuur 1 op 1 vervangen op de bestaande bekabeling. Het Wega Led armatuur is ook te gebruiken in een hybride opstelling, dus samen met bijvoorbeeld HPS.”

Behuizing
De Wega Led heeft een bijzondere behuizing. Er is veel aandacht besteed aan de afvoer van warmte, aldus Mario. "Het ontwerp van dit armatuur zorgt voor een zogenaamd schoorsteeneffect van luchtstromen, wat zich vertaalt naar een optimale koeling.

Dit led-armatuur is een oplossing voor kwekers die denken aan een volledige led- of hybride belichting. Stroom besparen door een 1 op 1 vervanging of lichtverhoging voor het huidige stroomverbruik is mogelijk.'

 

Voor meer informatie:
Gavita 
www.gavita.com

Mario Taal
mario@gavita.com  
+31 (0) 6 10 88 84 08

Stefano Hiwat 
shiwat@gavita.com 
+31 (0) 6 12 94 98 91

Johan Bellekom
johan.bellekom@gavita.com  
+31 (0) 6 82 71 31 36

Martin van Ginkel
martin@gavita.com 
+31 (0) 6 55 85 73 51


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven