Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eén van de hallen doet tijdelijk dienst als mortuarium

Rungis-markt in Parijs vanaf vandaag gesloten

Meerdere bronnen melden dat er bij aanvang van de coronacrisis een enquête plaats heeft gevonden onder handelaren op de Parijse groothandelsmarkt Rungis waarin hen gevraagd werd of zij bereid waren om de markt één dag per week te sluiten gezien de uitzonderlijke omstandigheden. Uit deze enquête, die werd uitgevoerd door de bond S'FL, gaf een meerderheid aan de markt op de maandagen te willen sluiten

Groothandelaren kunnen goederen blijven ontvangen en orders blijven verladen maar het is niet mogelijk om AGF op maandag 6 april en Paasmaandag uit te stallen. 

Dit besluit werd genomen in overleg met S'FL, CTC en Semmaris om het personeel en de klanten te beschermen waarmee aan de richtlijnen van de president van de republiek in deze crisisperiode wordt beantwoord. Afhankelijk van het verdere verloop van de crisis zal deze beslissing de komende weken mogelijk worden herzien. 

Andere bronnen melden dat één van de voedselhallen in Rungis tijdelijk ingericht zal worden als mortuarium. De komende dagen zullen de lichamen van mensen die aan het coronavirus zijn overleden hier tijdelijk worden ondergebracht.