Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningin Máxima op bezoek bij Kwekerij Zuidbaak

Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 27 maart een bezoek gebracht aan Kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus. Dit leidt in verschillende sectoren tot een acute crisis en de sierteelt is er daar een van.

Foto: Glastuinbouw Nederland. Voor meer beeldmateriaal, zie o.a. de instagram pagina 'koninklijkhuis'. Bewegend beeld vindt u o.a. hier (Blauw Bloed & EO)

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door de kwekerij waar onder andere violen en primula’s worden gekweekt. Eigenaar Walter Zuiderwijk gaf tijdens de rondleiding uitleg over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de productie van de kwekerij en voor het personeel. Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met de siertelers Mark Koene, Hans van Holstein en David van Tuijl en met voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van het coronavirus voor de Nederlandse telers, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.   

verslag: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: