Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Vrouwenvingers' uit Monsterse kassen

Aikiba Leaves staan bekend als 'vrouwenvingers, 'jungle-spinazie' of 'ochro' en hebben een licht zuur-bittere smaak. Wanneer de bladeren rauw worden gebruikt, is het een schitterende visueel ingrediënt met een gel-achtig, waterig en papperig mond-gevoel, aldus Koppert Cress dat het speciale stukje assortiment onder de aandacht brengt.

Gebruik (een deel van) de bladeren voor gel-achtig functie en de stam voor de lichte zoet-zure smaak, adviseert de cressenteler. Omdat de Aikiba Leaves de visueel aantrekkelijke eigenschappen bezit, kan het perfect worden gebruikt in combinatie met cocktails, creaties met tempura, creaties met een exotische touch of als een functioneel onderdeel in verschillende vis, kaas, schaaldier of wildgerechten.

De afkomst van de Aikiba Leaves is terug te vinden in Papoea-Nieuw-Guinea, de Straat Torreseilanden, Samoa en Salomonseilanden. De planten groeien erg snel in hun natuurlijk habitat en zijn een belangrijke voedingsbron voor de lokale bevolking. De bladeren worden op een traditionele manier gebruikt als groenten, bevatten belangrijke nutriënten en elk onderdeel van de plant is eetbaar.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.benelux.koppertcress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven