veel licht en warmte doen teelt goed

Slaoogst op eiland in Bodensee nadert het hoogtepunt van het seizoen

Precies tegelijkertijd met het eerste voorjaarsweer start Reichenau Gemüse het nieuwe seizoen met het eerste hoofdproduct: sla. Zeer veel licht en warmte zijn heel goed geweest voor de groei van de sla, aldus Johannes Bliestle, directeur van de groentencoöperatie. Er staan zo'n 350.000 kroppen van verschillende slasoorten per week klaar om geoogst te worden op het groenteneiland in de Bodensee. 

De sla wordt niet alleen volgens de voorschriften van het kwaliteitskeurmerk van Baden-Württemberg geteeld, maar krijgt ook het EU-herkomstkeurmerk voor regionale kwaliteit. Daarmee onderscheidt de Europese Unie deze sla al sinds 2008 als bijzondere, beschermde specialiteit.

Het vroege slaseizoen loopt op het groenteneiland van februari tot en met april. Naast de klassieker kropsla heeft het aanbod aan soorten zich in de loop der tijd flink uitgebreid met onder andere andijvie en de bonte slasoorten.

De oervorm van de verschillende slasoorten en het tegelijkertijd dominerende slatype is echter de kropsla. Daarvan komen er in het voorjaar alleen al circa 1,5 miljoen kroppen vanaf het eiland vers naar de consument.


Het team van Reichenau eG op de BioFach van dit jaar.

2,5 miljoen kroppen sla
In totaal staan er in het voorjaar meer dan 2,5 miljoen kroppen bladsla uit Reichenau ter beschikking. Deze sla wordt dagelijks in de vroege ochtenduren met de hand geoogst en direct naar de gekoelde verkoophal van de coöperatie getransporteerd.

Van daaruit gaat de sla direct in koelvoertuigen op weg naar de klanten. Groenten van Reichenau Gemüse worden uitsluitend in de regio aangeboden. Dit garandeert een optimale versheid van het product, maar staat ook voor korte transportafstanden - verse, knapperige sla uit de regio.

Voor meer informatie:
Reichenau-Gemüse-Vertriebs eG
Marktstr. 1
78479 Insel Reichenau
Deutschland
Tel.: +49 7534 9200-30
Fax: +49 7534 9200-148
E-mail: info@reichenaugemuese.de 
Web: www.reichenaugemuese.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven