bijna 1 ha

Gotham Greens opent nieuwe slakas in Baltimore

Gotham Greens heeft onlangs een nieuwe kas van 9290 m² geopend net buiten Baltimore. Een deel van de voormalige Bethlehem Steel Mill in Sparrows Point functioneerde als inspiratie. Het is Gotham Greens zevende kas in het land en de eerste kas die een jaarronde productie gaat verzorgen van verse producten aan de detailhandel en horeca in 10 staten in de Mid-Atlantische en zuidoostelijke regio's. 

30 miljoen kroppen sla
De kas zal jaarlijks meer dan zes miljoen kroppen sla produceren, waardoor de totale jaarlijkse productie van het in Brooklyn, New York gebaseerde bedrijf op meer dan 30 miljoen kroppen sla uitkomt. Dit is inclusief de nieuwe regionale favoriet Chesapeake Crunch van Gotham Freens, die is geïnspireerd op de Chesapeake Bay-waterscheiding, die het drinkwater voor lokale bewoners filtert en beschermt. 

"We zijn blij om ons assortiment van bladgroenten, kruiden, sauzen, dips en dressings aan steeds meer mensen te kunnen introduceren aan de Oostkust", zegt Viraj Puri, mede-oprichter en directeur van Gotham Greens. "Met de eerste oogst tijdens het koude winterseizoen onderstrepen we onze betrokkenheid bij het telen en leveren van hoogwaardige, duurzame en heerlijke producten het hele jaar door." 

Voor meer informatie:
Gotham Greens 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven