Virgien Jonker, Schut Systems

"Vraag naar kartonnen verpakking aanzienlijk gestegen"

De zoektocht naar duurzame verpakkingen heeft de vraag naar kartonnen verpakkingen aanzienlijk doen stijgen. "Kunststof heeft echter eigenschappen die nu eenmaal niet volledig door karton of papier te vervangen zijn", aldus Virgien Jonker, Schut Systems.

Kartonnen tray met sealrand
"De nieuwste ontwikkeling van Schut Systems sluit hier op aan. De opzetmachine EM90 vormt een kartonnen tray met horizontale sealrand. De sealrand wordt in de hoeken met elkaar verbonden, waardoor de tray nog stabieler en steviger wordt. Na het vullen kan de tray met folie geseald worden. De tray vindt toepassingen in de AGF-sector, maar is ook geschikt voor andere producten uit het koelvers segment", zegt het bedrijf. 

Lock-Well de tray uit 100% papier
Het blijft bijzonder, een plano uit ultralicht golfpapier wordt machinaal gevormd tot een stevige tray met vakverdeling. "Met een footprint van slechts 50% ten opzichte van het vorige machinetype en een formaatwissel van slechts enkele minuten kan nog beter aan de vraag naar Lock-Well worden voldaan", vervolgt het bedrijf. "De nieuwste uitvoering van deze machine wordt gedemonstreerd tijdens de Empack Utrecht. De Lock-Well machine is geschikt voor de food industrie, denk hierbij aan industriële bakkerijen, maar ook voor de non-food sector."

"De nieuwste generatie machines van Schut Systems kenmerken zich door overzichtelijkheid en toegankelijkheid. De dozensluitmachine C103, snelheid tot 25 dozen per minuut, is hier een mooi voorbeeld van."

Voor meer informatie:
Virgien Jonker
Schut Systems

Loubergweg 22
6961 EK  Eerbeek
+31 (0) 313 674 500
info@schutsystems.com 
www.schutsystems.com    

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven