"momenteel prijzen rond de 2 euro per kilo"

Lichtgekleurde minicourgettes uit Italië

De lichtgekleurde minicourgettes zijn minder bekend dan de lange, donkere courgettes en kunnen worden beschouwd als een niche. In de Italiaanse regio Calabrië worden deze geteeld in kassen die vijf hectare beslaan. Binnen 24 uur bereiken de gewassen hun bestemmingsmarkten.

“De courgettes hebben een lengte van 7-8 centimeter terwijl de grote variant 14-20 centimeter lang is. Ze zijn niet zo bekend, maar in Emilia-Romagna en in Zweden, Finland, Duitsland en Oostenrijk worden ze erg gewaardeerd”, legt Vincenzo Galati uit. Hij beheert samen met zijn broers Francesco en Giuseppe het bedrijf Fratelli Galati. Het is gevestigd in Acconia di Curinga en is gespecialiseerd in de teelt van aardbeien en courgettes.

“We telen de lichtgekleurde courgettes op ongeveer 5 hectare en de opbrengst ligt rond de 40 ton per hectare. De courgettes worden op de markt gebracht in verpakkingen van 1 kg die op hun beurt zijn verpakt in kartonnen dozen met elk zes verpakkingen. Momenteel liggen de prijzen rond de €2,00 per kg.”

De logistiek is altijd een probleem, gezien de afstand tussen Calabrië en Noord-Europa. “Daarom worden de gewassen na de oogst naar een platform in Verona gestuurd en vandaar uit worden ze verder verspreid. Alles gebeurt binnen 24 uur, dus de courgettes worden niet in een bewaaropslag geplaatst.”

Voor meer informatie:
Vincenzo Galati
Azienda Agricola F.lli Galati
Email: az.fratelligalati@alice.it  / flligalatiss@gmail.com 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven