Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektronisch factureren eerste resultaat van het Fresh Facturing stimuleringsprogramma

Van Iperen verstuurt sinds kort succesvol elektronische facturen naar partners in de AGF keten. De eerste ontvanger van de elektronische facturen was CombiVliet. Dit resultaat is tot stand gekomen door het AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma.

AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma Het AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma is een initiatief van Frugi Venta, Frug I Com, EDI-Circle, ZLTO en ZET solutions. Het programma beoogt het gebruik van elektronisch berichtenverkeer te stimuleren door gebruik te maken van volledig geautomatiseerde facturenstromen binnen de AGF-keten. In de Agri-Food sector worden jaarlijks ongeveer 25 miljoen facturen verstuurd. De kosten van verzending en verwerking van een papieren factuur bedragen circa € 25,- per factuur. Voor een elektronische factuur kunnen de kosten worden gereduceerd tot € 8,- per factuur.

Eerste facturen elektronisch in pilot Van Iperen en CombiVliet

Toeleverancier Van Iperen en glasgroentebedrijf CombiVliet zijn de eerste bedrijven die middels een pilot met het elektronisch factureren via het AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma van start zijn gegaan. Nu de pilotfase succesvol verloopt, kunnen meer bedrijven hieraan gaan deelnemen.

Het eFacturatie netwerk, waar voor het elektronisch factureren gebruik van wordt gemaakt, is gebaseerd op de (factuur)berichtenplatformen van ZET solutions (Z factuur) en EDI-Circle. Er wordt gebruik gemaakt van de berichtenstandaard van GS1. Frug I Com heeft deze GS1 berichtenstandaard geïntroduceerd in de AGF-sector en geeft daarmee de mogelijkheid om bepaalde sectorspecifieke data in factuurberichten op te nemen. Het Fresh Facturing stimuleringsprogramma biedt voor alle bedrijven van groot naar klein de mogelijkheid om aan te sluiten. Speciaal hiervoor worden standaard softwarekoppelingen ontwikkeld voor de meest gangbare softwarepakketten in de AGF keten. Als de accountant de administratie verzorgt dan kunnen de facturen op verzoek van de gebruikers automatisch doorgestuurd worden naar de systemen van de aangesloten accountskantoren (ABAB, Alfa Accountants, Countus en Flynth). Ook is een koppeling met de FiNBOX van de Rabobank, ING en ABN AMRO beschikbaar.

CombiVliet teelt op verschillende locaties in Nederland tomaten onder glas. Het bedrijf heeft een sterke focus op het maken van keuzes met een maximale verantwoordelijkheid voor de samenleving, duurzaamheid en voedselveiligheid. De keuze om haar facturen digitaal te verwerken, en bij voorkeur elektronisch te ontvangen, past daar prima in. Voor CombiVliet is het een kleine stap om mee te werken aan deze pilot. Zij werken inmiddels 2,5 jaar met een systeem van Blue 10 voor het digitaal verwerken van de inkomende facturen. De enige verandering voor CombiVliet is de wijze waarop de factuur in het systeem komt; niet meer door middel van scannen, maar door het binnenhalen van een elektronisch document. Facturen hoeven dus niet meer gescand te worden, kunnen daardoor eenvoudiger ingelezen worden in de financiële administratie en hoeven alleen nog goedgekeurd te worden met behulp van de werkstroom van Blue 10.

Van Iperen is een grote toeleverancier in de land- en tuinbouw. Zij leveren advies en producten op het gebied van gewasbescherming, bemesting en sierteeltverpakkingen. Binnen het bedrijf speelt automatisering een belangrijke rol. Door te innoveren op IT gebied neemt Van Iperen haar klanten werk uit handen. Zo maken zij al jaren gebruik van Z factuur van ZET solutions . Deelname aan het AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma was dus een logische vervolgstap in dit automatiseringstraject.

Het AGF Fresh Facturing stimuleringsprogramma is een initiatief van Frugi Venta, ZLTO, Frug I Com, Productschap Tuinbouw, ZET solutions en EDI-Circle.

Publicatiedatum: