Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en komt met transportbox

Afrex Zuid-Afrika breidt aanbod eetbare bloemen uit

Afrex Zuid-Afrika, exporteur van meer dan 80 verschillende en unieke soorten mini-groenten, eetbare bloemen en verse kruiden, lanceert op de Fruit Logistica twee nieuwe producten: de Blue Butterfly Pea-bloem en de Herbox, een transportbox.

De Blue Butterfly Pea of Clitoria ternatea (foto's: Afrex South Africa)

“Ons plan is om naast de vele eetbare bloemen, die wij aanbieden, op iedere dag van de beurs om 10 uur uur een nieuwe eetbare bloem te presenteren, vertelt John Kowarsky, die samen met Etienne Taitz eigenaar is van Afrex Zuid-Afrika.

"Zo zullen we de vele gezonde eigenschappen van de Clitoria ternatea, die beter bekend is als de Blue Butterfly Pea, toelichten. In samenwerking met Carla Jenkins van de kwekerij Plantforum hebben we deze plant uit zaad gekweekt en nu zijn we klaar om deze bloem naar onze klanten te exporteren. We nodigen alle bezoekers uit om naar onze stand te komen om dit nieuwe product, en vele andere, te zien."

Naast de Blue Butterfly Pea-bloem zal Afrex ook een nieuw ontworpen en zeer innovatieve doos introduceren, die de naam Herbox heeft gekregen (op de foto rechts).

Deze doos is bedoeld voor verse kruiden en zal de kwaliteit van het product aanzienlijk ten goede komen, aldus het Afrex-team. De nieuwe verpakking (waarop patent is aangevraagd) werd ontwikkeld door Amnon Zamir van Cargolite en garandeert een goede ventilatie wat noodzakelijk is tijdens het transport van verse kruiden.

Vanaf de bron tot aan de plaats van bestemming zal deze doos de natuurlijk temperatuurtoename van het product minimaliseren en bijdragen aan het op peil houden van de producttemperatuur. Tijdens recente proeven in Israël en Kenia heeft deze doos zijn voordelen ruimschoots bewezen. John, Amnon en Etienne lichten de voordelen die de Herbox te bieden heeft graag toe aan bezoekers van hun stand.

John Kowarsky en Etienne Taitz geloven in groei op potentiële markten in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Golfregio en nieuwe opkomende markten in het Verre Oosten, die nu ook al zeer belangrijk voor het bedrijf zijn. 

"We zullen daarom een breed assortiment aan mini- en microgroenten, kruiden en eetbare bloemen en bladeren presenteren tijdens de vakbeurs," legt John uit. Hij merkt op dat de productlijn eetbare bloemen een sterke groei voor het bedrijf vertegenwoordigt. Vandaar dat Afrex haar aanbod aan eetbare bloemen verder uit zal breiden. 

"De nieuwe, innovatieve kruidendoos zal door Afrex gebruikt gaan worden voor het leveren van verse kruiden aan klanten en hiermee zal de logistieke koelketen aanzienlijk worden verbeterd, zodat de klant de eindgebruiker een nog beter product kan leveren," aldus Etienne. 

De nieuwe Herbox

Afrex exporteert al sinds 2003 versproducten uit Zuid-Afrika die het bedrijf inkoopt bij gecontracteerde telers die zich verspreid over verschillende klimaatzones bevinden, zodat een consistente aanvoer van producten kan worden gegarandeerd. Afrex investeert daarnaast in teeltunits ter ondersteuning van haar telers. 

Afrex heeft kantoren in Johannesburg en Kaapstad en beschikt over pakstations in de nabijheid van luchthavens om er zeker van te zijn dat de versproducten binnen zes tot acht uur, maar altijd binnen één dag, naar hun bestemmingen worden verzonden. 

Mini-groenten uit het assortiment van Afrex 

Vanwege de kwetsbaarheid van de producten waarmee zij werkt, heeft Afrex systemen ontwikkeld om de koelketen te garanderen waardoor het bedrijf in staat is om om haar klanten overal te wereld hoogwaardige producten te leveren.

"We kijken er naar uit om onze producten aan nieuwe markten te kunnen leveren en gaan graag de uitdaging aan om ons productaanbod af te stemmen op de voorkeuren van nieuwe internationale markten," zegt John tot besluit. 

Afrex Trading is te vinden in Hall # 26 Stand D-19 op Fruit Logistica in Berlijn.

Voor meer informatie:
John Kowarsky & Etienne Taitz
Afrex - South Africa
johnk@afrextrading.

etienne@afrextrading.

www.afrextrading.com

Publicatiedatum: