Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luuk van Duijn en Anne de Volder over Tracy RZ:

"Pas als het licht gaat toenemen, laten we ook de plantbelasting oplopen"

Op hun locatie in Westdorpe teelt Gebr. van Duijn voor het tweede jaar op rij 10,2 ha Tracey RZ. Luuk van Duijn en Anne de Volder plantten op 18 november 2019 (zaaidatum 7 oktober) en konden in week 3 al de eerste aubergines oogsten. De plantdichtheid bedraagt 4,5 stengels/m² en de telers hanteren een 3-stengelsysteem.


Luuk van Duijn, Gebr. van Duijn

Hoe verloopt de teelt tot nu toe?
“We zijn erg tevreden. Als ik nu de kas inloop, zie ik een fris gewas met voldoende kracht erop. Mede dankzij onderstam Kaiser RZ. Voor ons bleek dat ook vorig jaar weer de beste combinatie. Ja, we zijn vroeg. Twee weken geleden begonnen we met oogsten en de kwaliteit was gelijk al prima. Alle hartvruchten zijn er nu af.”

En de zetting, gaat dat goed?
“Ja, de volgende twee vruchten zijn ook al netjes gezet. Die zijn we deze en volgende week aan het oogsten. Wederom jong want daar wordt de rest weer beter van. Door de plant niet teveel te belasten, behouden we snelheid en voorkomen we bloemuitval. Pas als het licht gaat toenemen, laten we ook de plantbelasting oplopen.”

Hoe reageert Tracey op het wisselende licht?
“Tracey heeft bij ons weinig last van het donkere weer. Zolang je als teler maar rustig aan doet. Onder meer door lage etmalen te maken. We stellen bijvoorbeeld een lange voornacht in en stoken ook op de dag minimaal. Natuurlijk mag er op een zonnige dag best wat temperatuur bij, maar alleen overdag. Die strategie werkt goed. Door je plantbelasting af te stemmen op het aanwezige licht, behaal je het beste resultaat.”

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: