Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR directeur en voormalig Dümmen CFO adviseren 30MHz

30MHz voegt Ernst van den Ende (Wageningen University & Research) en Roger Gerritzen (Yeald & Agri Invest) toe aan de Raad van Toezicht. Verder heeft het bedrijf Ronald Carpentier aangesteld als CCO.

Ernst van den Ende

Van den Ende en Gerritzen zijn beiden al jaren werkzaam in de sector en zien data een steeds belangrijkere rol spelen. "Nieuwe technologieën stellen ondernemers en onderzoekers in staat om informatie uit data te halen die de sector naar een hoger niveau brengen", zegt Van den Ende. Gerritzen vult aan: "De kansen liggen met name bij het ontsluiten en integreren ervan. Er is vaak veel data beschikbaar, zoals weergegevens, ervaringsdata van rassen qua groei, opbrengsten, en (arbeids)kosten, maar het koppelen is vaak lastig en biedt nog veel mogelijkheden. 30MHz kan hier een grote bijdrage aan leveren door als new kid on the block verfrissend naar processen te kijken. En daar zet ik graag mijn kennis en netwerk voor in."

Roger Gerritzen

Digitalisatie steeds belangrijker
Wel moeten er op het gebied van digitalisering nog grote stappen gezet worden volgens Gerritzen. "Er liggen grote kansen voor de tuinbouw om verder te professionaliseren, de efficiëntie te verbeteren en de uitdagingen op arbeid en toenemende kwaliteitseisen te tackelen. Het is daarbij cruciaal om alle beschikbare informatie naar overzichtelijke dashboards te vertalen."

Van den Ende ziet dat digitale tuinbouw steeds belangrijker wordt. "Er zijn veel ontwikkelingen zoals internationalisering, duurzaamheid, en een gebrek aan goede arbeidskrachten die veel kennis en inzicht vergen van ondernemers. Digitalisatie kan daarin enorm ondersteunen." Via het platform kunnen telers advies inwinnen bij consultancybedrijven en waardevolle inzichten delen met teamleden of concullega's. Dit biedt kansen op het gebied van kennisoverdracht, ook aan nieuwe generaties. Daarnaast stimuleert het systeem een optimaler gebruik van grondstoffen omdat dit klimaatdata op gewasniveau genereert.

Ronald Carpentier

Sector in beweging
CCO Ronald Carpentier: "We benaderen bedrijven vanuit het idee dat zij waarde toevoegen aan hun eigen product of propositie door gebruik te maken van de diensten van 30MHz. Denk bijvoorbeeld aan digitale consultancy op het gebied van licht, scherming of Integrated Pest Management. We zien de sector duidelijk bewegen richting een situatie waarin data een vast onderdeel van de bedrijfsvoering is."

Voor meer informatie:
30MHz
Moezelhavenweg 9
1043AM Amsterdam
+31 (0) 6 14551362
contact@30mhz.com
www.30mhz.com

 

Publicatiedatum: