IPM Essen 2020: eins, zwei ...

Tholen - Dag één zit erop en dag twee is onderweg op de IPM in Essen. De nodige (sierteelt)bedrijven zullen vandaag op de beurs met een extra grote glimlach rondlopen na het uitreiken van legio prijzen, zowel op de dinsdag rond het middaguur als 's avonds, toen Anthura tijdens de AIPH-uitreiking tot 'International Grower of the Year' werd uitgeroepen. 


Eric Ammerlaan, Yara

Die prijzenregen (meer daarover op www.bpnieuws.nl) gaat traditioneel aan de toeleveranciers voorbij, maar toch zat de stemming er vanochtend al weer goed in. De dinsdag was aanzienlijk drukker dan vorig jaar (dit jaar geen sneeuw), dus dat stemde tot tevredenheid. 

Stap voor stap komt op alle uitingen bij Agaris de nieuwe naam te staan na de stap van bijna een jaar geleden

Krappe planning
Wel zorgen zijn er over de krappe tijd die er zit tussen de IPM en de Fruit Logistica in Berlijn volgende week woensdag tot en met vrijdag. Eens in de zoveel tijd is dat het geval, maar zij die een blik op de kalender wierpen, zagen dat het ook komend jaar/de komende jaren zo gaat zijn.

Marco Anneveldt van Howitec Netting beleeft zijn eerste IPM, nadat hij in mei 2019 het stokje overnam van Joop Witteveen als CEO. Op de foto naast hem Heleen Hofstra met het nieuwe 90 mesh anti-tripsnet Ornata Air Plus 1517.  

Coronavirus 
Een ander zorgenpunt: het coronavirus. Op de IPM viel het gisteren al op dat er minder Aziatische bezoekers waren (een eerste voorzichtige schatting na dag 1: 70% minder), al komt dat door Chinees Nieuwjaar wat deze week wordt gevierd. Maar gevreesd wordt dat het op de komende beurzen echt een issue gaat worden. De besmettingsaantallen die de ronde doen, die worden in ieder geval door weinigen geloofd. De aantallen zouden veel hoger liggen.

Holland Tuinbouw Systemen klaar voor dag 2 in hal 4 met Berry Zuiderwijk, Leo Alleblas en Harry Kroonen.  

NPI is weer terug op de IPM met dit jaar onder meer de focus op het handelsgamma met tuinbouwproducten, want in Friesland maken ze meer dan enkel folie. Op de foto: Erik van der Geest en Berber Bonnema.  

Ook vandaag raast ons team door de paden om zoveel mogelijk foto's te verzamelen. Stay tuned voor de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven