IPM Essen 2020 van start

Tholen - 's Wereldse grootste tuinbouwbeurs, de IPM Essen, heeft zijn deuren weer geopend. Zo'n 1500 standhouders, afkomstig uit ruim 50 landen, presenteren er op ongeveer 100.000m2 hun nieuwste oplossingen, innovaties en producten op het gebied van bloemen en plantenproductie en -handel.

Nieuw op deze foto Lensli, de nieuwe naam van Lentse & Slingerland Potgrond en Horticoop Technical Services, dat een nieuwe website heeft (ff Googlen dus). Op de foto v.l.n.r.: Reinier van Zanten, Tom Zwijsen en Marcel Weinans van Horticoop en Gregor Kloeger van Lensli.

Wie Henk Daniëls van Cogas Zuid en Jan Vos van Priva samen in de stand wil zien, moet vandaag (dinsdag) of woensdag even langslopen.

Bij Prudac wordt druk gewerkt aan rassen voor commerciële hogedraadteelt. Op de foto Ard Ammerlaan, Nathalie Escalon en Eric Juckers. Nu al nieuw: het F1-ras Stuffin XS, een hogedraadras dat vruchten aflevert die net iets groter zijn dan een snacktomaat, maar waar je, als je de bovenkant eraf snijdt, vulling in kan doen. In de Verenigde Staten al erg populair.

Met een sterke en groeiende tuinbouwsector in het algemeen, in Duitsland, in Nederland en daarbuiten, is de nadruk op het ordinair geld verdienen ogenschijnlijk naar de achtergrond verbannen. Men praat over klimaatverandering en verduurzaming, ketenoptimalisatie, de arbeidsmarkt,de veranderende en verschuivende en evoluerende consumentenvraag, en wat China en de VS eigenlijk met de wereld van plan zijn. Iets meer down to earth zijn de aanwezigen, de standhouders en bezoekers, uiteraard gefocust op hun eigen specifieke producten en klanten, en is er voor het oplettend oog en oor van alles te ontdekken.

Van links naar rechts: Elita, Annet, Eelkje, Thijmen en Eddy.  Uiteraard zijn wij ook weer van te partij voor verslag en uitgebreide fotoreportages. Stay tuned!


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven