Howitec introduceert 90 mesh anti-tripsnet

Telers willen trips buiten houden. Daarom komt Howitec Netting met een nieuw anti-tripsnet van 90 mesh. “Heel bijzonder aan het Ornata Air Plus 1517 net is dat de draaddikte van ketting en inslag anders is", vertelt Anton Hulsegge Sales Manager bij Howitec Netting. "Dit resulteert in een maximale ventilatie / lichttransmissie en voldoende treksterkte. In beweegbare systemen in kassen wordt dit soort gaas veel gebruikt."

De maaswijdte van het net, dat tijdens de IPM in Essen van 28-31 januari wordt geïntroduceerd, is 0,15x0,17 mm en het gewicht is ca. 136 gr / m². Het insectennet is een duurzaam product met een hoge UV-stabiliteit (kLy600) en wordt in Europa geproduceerd.

25 jaar insectennetten
Howitec Netting begon meer dan 25 jaar geleden met hun eerste insectennet: het koolvliegengaas met een vierkante maaswijdte van 1,35x1,35mm. Dit net werd alleen gebruikt voor het direct afdekken van groenten in het open veld en alleen via een klein aantal biologische telers.

Toenemende belangstelling voor insectengaas
“In de afgelopen 5 jaar is er veel veranderd”, aldus Anton. “De interesse voor het afdekken van het gewas met insectennetten is enorm toegenomen vanwege de minder beschikbaarheid van chemische middelen. Bovendien kunnen de chemische middelen die gebruikt worden, nog maar steeds selectiever ingezet worden.

Daarnaast resulteert de combinatie van mondiaal reizen en klimaatverandering in een hoge druk van de verschillende insecten. Verder wordt biologisch telen steeds populairder en is het insectennet dé biologische oplossing voor het bestrijden van insecten”, meent Anton.

Vanwege de grote belangstelling voor insectennetten ontwikkelde Howitec in samenwerking met hun producenten verschillende soorten insectennetten voor binnen- en buitentoepassingen. Dit resulteert vandaag de dag in 12 soorten insectengaas met ieder zijn eigen specifieke maaswijdte, draaddikte, kleur en gewicht. Het juiste advies en de juiste keuze voor het insectengaas hangt af van het insectentype en het soort toepassing.

Voor meer informatie:
Howitec Netting 
www.howitec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven