Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
S.Mile lanceert nieuw voedselreinigingsmiddel Sanaq

"Je hebt geen chemicaliën nodig om AGF te reinigen"

Wereldwijd worden volgens schattingen meer dan 23 miljoen mensen in Europa jaarlijks ziek als gevolg van het eten van besmet voedsel. Voor zo'n 5.000 mensen zal consumptie zelfs leiden tot de dood.

Vaak zijn er geen nieuwe, buitengewone dingen nodig om dit te voorkomen, maar beproefde en eenvoudige oplossingen. Het nieuwste product van S.Mile uit het Duitse Waltrop is een reinigingsoplossing die geschikt is voor de grote groenten- en fruitverwerkers tot restauranthouders en de consument: "Je hebt geen chemicaliën nodig om groenten, fruit, kruiden, spruiten, paddenstoelen, zaden, noten, bessen te reinigen. Wij werken met zuivere fruitzuren."

Heel Europa
Sanaq is de naam van het product en is sinds afgelopen woensdag beschikbaar in de onlineshop van S.Mile. Volgens de producent is het product in heel Europa toegestaan voor gebruik. Vorige week werd het nieuwe product ook gelanceerd voor grootverbruikers. "Wij willen ook dat ons product in het assortiment van drogisterijen wordt opgenomen om meer particuliere consumenten te bereiken," verduidelijkt Christian Peucker, algemeen directeur van S.Mile. Sanaq is verkrijgbaar in eenheden van 1 liter, 5 liter en 1200 liter, wat ook de veelzijdigheid van de toepassing weerspiegelt.

"Er zijn verschillende manieren om groenten en fruit te reinigen, deels afhankelijk van de hoeveelheid dat gereinigd moet worden. Er zijn speciale waslijnen voor grote hoeveelheden vers voedsel, maar deze zijn minder geschikt voor gevoelig fruit, zoals bessen. Soms worden H2O2, lichte bestraling of chloorverbindingen gebruikt, maar deze zijn zeker minder gunstig voor de gezondheid dan fruitzuur," zegt Peucker.

Beproefd recept opnieuw interessant
Sanaq verlaagt de pH van het water tot 1,5-4,0. De meeste micro-organismen kunnen niet overleven bij zeer hoge of lage pH-waarden. Dit leidt tot een denaturatie van de eiwitketens van de meeste bacteriën, virussen, gisten en schimmels. Deze kunnen op groenten en fruit terechtkomen, bijvoorbeeld door verontreinigd water, dat al op het veld staat, of door behandeling door het personeel. In 2012 zijn in Duitsland meer dan 11.000 mensen ziek geworden door met het Norovirus (hNV) besmette aardbeien.

"Sanaq heeft ook een positief effect op de houdbaarheid. De kiemen op het product worden gedenatureerd en de groenten en vruchten blijven knapperig. Eigenlijk is het een oud recept, maar nu wordt het weer bijzonder interessant."

Tijdens de coronacrisis is er een aanzienlijke toename van de particuliere verkoop van H2O2 geweest, omdat consumenten het gebruiken om hun voedsel na het winkelen schoon te maken. "Wij bieden het natuurlijke, voedseladditief goedgekeurde alternatief. Juist daarom willen we ons niet alleen tot producenten en verwerkers richten, maar ook tot restauranthouders en consumenten. Sanaq is ook geschikt voor gesneden groenten- en fruitsalades."

Voor meer informatie:
Christian Peucker
S.Mile GmbH
Ickerner Straße 3a
D-45731 Waltrop
Duitsland
+49 2309 7853 513 
[email protected]
www.smile-gmbh.eu
www.sanaq.de 

Publicatiedatum: