Equilibrium investeert in Revol Greens

Investeringsmaatschappij Equilibrium gaat de Amerikaanse bladgroententeler Revol Greens aan een nieuwe kas helpen. De kas, zo'n 6,5 hectare (16 acre) groot, wordt gebouwd vlakbij Los Angeles in Tehachapi, Californië.

Het project moet een kas van bijna 26 hectare aanvullen, die Equilibirum nlangs heeft overgenomen van SunSelect Produce, een Californisch teeltbedrijf. 

Revol Greens heeft momenteel een kas van ruim 4 hectare in Minnesota, van waaruit meer dan 300 regionale winkels en honderden restaurants in het Midwesten van Amerika worden voorzien van slaproducten. 

De Tehachapi-faciliteit is de volgende grote investering van Revol Greens, als onderdeel van het plan “5 jaar – 5 faciliteiten”. Het doel is om nationaal marktleider te worden met regionaal, veilig en duurzaam geteelde bladgroenten van hoge kwaliteit.

Slatelers in vollegrond in Californië en Arizona worden geconfronteerd met veranderende klimaatomstandigheden, voedselveiligheidsproblemen en water dat steeds schaarser wordt. Dit zijn allemaal concurrentievoordelen van de geavanceerde teelttechnologie van Revol Greens.

“Niet alleen heeft Tehachapi een uitstekend teeltklimaat, vlakbij 22 miljoen inwoners van Zuid-Californië, maar het ligt ook noordelijk van het Riverside-gebied. Dit is een grote afzetlocatie waar veel van onze klanten zich bevinden,” zegt Brendon Krieg, partner van Revol Greens.

Elk van de faciliteiten van Revol Greens, inclusief die in Tehachapi, zal gebruik maken de modernste technologie om sla te telen met 90% minder waterverbruik en meer energie-efficiëntie dan productie in open veld.

De zeer geautomatiseerde kassen voor bladgroententeelt van Revol Greens bevatten ook geautomatiseerde oogstmachines en een handsfree verpakkingsproces voor schone, traceerbare en consumentenveilige verpakkingen van sla en gemengde bladgroenten.

Vanwege de waterschaarste in Californië, waar de tuinbouw 80% van het totale waterverbruik voor zijn rekening neemt, wil het bedrijf een duurzame oplossing verzorgen in deze regio en kritisch nadenken over de traditionele manieren van telen. "Revol Greens heeft een technologie ontwikkeld om 365 dagen per jaar verse, regionale producten te telen, van de koude winters en vochtige zomers in Minnesota tot de droge, hete woestijnklimaten van Zuid-Californië,” zegt Krieg.

“Schaalbaarheid is nu de grootste uitdaging voor tuinbouw met klimaatbeheersing,” zegt David Chen, voorzitter van Equilibrium. “We zijn trots op onze samenwerking met en investering in de beste geavanceerde technologie-ontwikkelaars voor kassen in Noord-Amerika, zoals AppHarvest en Revol Greens, om aan deze exploderende vraag tegemoet te komen.”

Voor meer informatie: 
Brendon Krieg
Revol Greens
Tel: +1 (612) 860-7620 
brendon@revolgreens.com    
www.revolgreens.com           


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven