"versnelde groei"

NPM Capital neemt belang in Agro Care

Investeringsmaatschappij NPM Capital stapt aan boord bij Agro Care. Er is door de investeerders overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Agro Care over het verstrekken van groeikapitaal aan het Nederlandse tomatenteeltbedrijf, de grootste tomatenteler van Europa met meer dan 200 hectare teeltoppervlak verspreid over Nederland, Frankrijk, Marokko en Tunesië.

Met NPM Capital haalt Agro Care nu een partner aan boord om 'de gezamenlijk gevormde groeiambitie te realiseren'. Kees van Veen, CEO van Agro Care, zegt in een toelichting: “We zijn niet zomaar in zee gegaan met een willekeurige investeringsmaatschappij. We hebben bewust gekozen voor een kapitaalkrachtige lange termijn partner die ons helpt met ontwikkeling en uitvoering van de strategie, bijvoorbeeld door bij te dragen aan verdere professionalisering en ondersteuning bij toekomstige overnames.”

Versnelde groei
“We zijn al geruime tijd in gesprek met Agro Care”, aldus Leonard van Loon, investment director bij NPM Capital. “De kracht van Agro Care zit in de ondernemende geest van de organisatie en haar sterke samenwerkingsverbanden in de waardeketen. Mede hierdoor heeft Agro Care een leidende positie gebouwd in een grote, gefragmenteerde markt die veel groeimogelijkheden biedt.

Zo kan Agro Care het groeikapitaal bijvoorbeeld aanwenden voor verdere uitbreidingsinvesteringen in technologisch hoogwaardige kassen en overnames van partijen in binnen- en buitenland.  Samen met het ambitieuze managementteam dragen wij graag bij aan de versnelde groei van de onderneming.”

Niet de eerste tuinbouwsamenwerking
NPM Capital onderzoekt al langere tijd investeringsmogelijkheden in de agrarische sector, waaronder de glastuinbouw. Zo heeft NPM Capital sinds 2017 een samenwerkingsverband met strategisch adviesbureau in de tuinbouwsector, Hillenraad Partners, dat de samenwerking tussen NPM Capital en Agro Care heeft geïnitieerd.

“De Nederlandse tuinbouw is toonaangevend in de wereld en Agro Care is hiervan een mooi voorbeeld“, aldus Martien Penning, managing partner van Hillenraad Partners. “Samen met NPM Capital kan Agro Care een volgende stap maken in haar ontwikkeling en verder bijdragen aan een efficiënte voorziening van gezonde, duurzame en hoge kwaliteit voeding.”

De afronding van de transactie zal naar verwachting begin 2020 plaatsvinden. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Voor meer informatie:
Agro Care

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.