Handelaren Mabru hopen dat Kerstdrukte nog los gaat barstenTholen - Afgelopen woensdagmorgen was het vrij rustig in de wandelgangen van de vroegmarkt in Brussel. Hoewel het nog een week tot Kerst is, is de verwachte drukte nog niet echt losgebarsten.

"Vroeger werd alles op bestelling gedaan, maar de laatste jaren niet meer. Hierdoor weet je niet wat je kunt verwachten en is het onzeker of het nog druk gaat worden", vertelden ze bij Bollaerts Primeurs. "Citrus loopt dit jaar erg goed. We hebben producten van zeer goede kwaliteit binnengekregen en de verkoop loopt sinds het begin van het seizoen goed door. Dat is positief."Wilde bospaddenstoelen
Hoewel het bij veel handelaren op de woensdagmorgen nog vrij rustig was, liep de verkoop van paddenstoelen bij Elesco goed door. "Paddenstoelen zijn echte winterproducten en doen het tijdens de feestdagen erg goed. December is een goede maand voor wilde bospaddenstoelen en we hebben veel verschillende soorten in ons assortiment. Momenteel hebben we veel aanvoer van soorten uit Portugal, Spanje en Amerika. Deze gaan zeker smaken tijdens het Kerstdiner."

"Mooi jaar achter de rug"
"We hebben een goed jaar achter de rug. Dat mag gezegd worden", zegt Frank Valckenier van de gelijknamige groothandel tevreden. "Vanwege het mooie deze zomer weer hebben we veel zachtfruit verkocht. Helaas zijn de feestdagen geen toppers meer. Jaren geleden ging het er in de periode voor de feestdagen heel anders aan toe dan tegenwoordig. We zijn nu aan het 'uitbollen' en we hopen dat we volgend jaar weer zo'n mooi jaar krijgen als 2019."

Ook Gerrit de Vlieger van Vrijders is positief gesteld. "Het hardfruitseizoen loopt dit jaar een stuk beter dan vorig jaar. De prijzen zijn een stuk beter en de verkoop loopt een stuk vlotter. Ik verwacht dat de verkoop ook na de jaarwisseling goed door blijft lopen. De kansen zijn er dit jaar, dus laten we hopen dat deze ook werkelijkheid gaan worden. Zeker voor de telers."

Voor meer informatie:
Mabru Vroegmarkt
Werkhuizenkaai 22
1000 Brussel
+32(0)22 15 51 69
www.mabru.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven