Bundeling creëert meervoudige synergie

AgroCap Invest neemt Saphir over

Cool Fresh International, onderdeel van de AgroCap Invest groep, bevestigt de overname van Saphir. In het pand van Saphir aan de Handelsweg 40 in Ridderkerk is sinds december 2011 een aantal van de groepsondernemingen van AgroCap Invest gehuisvest, o.a. Cool Fresh International, Innoverde en PurNatur. Gezien de leeftijd en de toekomstplannen van Hans Oosterman, de huidige eigenaar van Saphir, zijn partijen in gesprek gegaan om de intentie, die reeds in 2011 uitgesproken is naar elkaar, te effectueren per 1-1-2013. Cornee de Kluyver van adviesbureau Krüger & Partners uit Rotterdam adviseerde Saphir bij de totstandkoming van deze overname.
Johan in ’t Veld, CEO van AgroCap Invest, geeft aan dat deze bundeling van producten en krachten een passend antwoord vormt op de ontwikkelingen in de AGF branche en tevens inhaakt op de trend van meer toegevoegde waarde creëren voor de keten van import, export en handel in groente en fruit. De product- en klantenmix van Saphir is prima aanvullend op de bestaande handelsactiviteiten van de AgroCap Groep.

De dynamiek in de branche vraagt om gecombineerde oplossingen, waarbij nieuwe business modellen op basis van krachtenbundeling, in combinatie met vakbekwame professionals, doorbraken kunnen realiseren voor alle schakels in de keten. Dit past bij de groeistrategie die de AgroCap Groep in 2007 zichzelf heeft gesteld, in de zin dat wij steeds meer en betere oplossingen voor klanten en producenten willen ontwikkelen.


Hans Oosterman van Saphir BV (links) en Johan in Veld van AgroCap Invest BV (rechts)

Focuspunt van de groeistrategie is de autonome groei van de eigen bedrijven ondersteund door acquisitie van gevestigde bedrijven die in productaanbod en -mix aanvullend zijn om hierdoor uiteindelijk inkoop- en verkoopsynergie tussen alle groeps-ondernemingen te creëren. Saphir wordt volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Cool Fresh International, de oudste AGF-onderneming in de AgroCap Groep. Hugo Vermeulen, algemeen directeur van Cool Fresh International, blijft de dagelijkse leiding over de uitgebreide onderneming voeren.

"Aangezien wij al een jaar lang nauw samenwerken met Saphir, is voor ons duidelijk geworden dat ook bij Saphir de nauwe samenwerking met klanten en leveranciers centraal staat, en dat past perfect in het DNA van AgroCap. Door deze overname ontstaat een extra impuls voor innovatieve marketingoplossingen, en een kansrijke omgeving voor de mensen die in beide bedrijven werken.” aldus in ’t Veld
Het voltallige directie- en verkoopteam van Saphir blijft in de nieuw ontstane organisatie werkzaam en zal zorg gaan dragen onder leiding van Hugo Vermeulen om de integratiezo soepel mogelijk te laten verlopen. Volgens Hans Oosterman van Saphir biedt de overname door AgroCap het beste van twee werelden. “Een robuuste uitbouw richting verschillende markten vanuit onze moderne logistieke faciliteit in Ridderkerk, en het samen met AgroCap en haar groepsondernemingen ontwikkelen van maatwerk oplossingen voor klanten over de hele wereld.”

Over AgroCap Invest BV

AgroCap Invest is een dynamisch investeringsbedrijf dat sinds 2003 actief is op het gebied van agribusiness. De focus is op de intercontinentale handel in AGF, met directe lijnen, geïntegreerde oplossingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten èn producenten. Het bedrijf heeft ondernemingen in acht landen, waaronder Zuid-Afrika, Namibië, Peru, Turkije en Spanje. www.agrocap.com

Over Saphir BV

Saphir BV is in 1979 door Hans Oosterman in Rotterdam opgericht. In oktober 2005 bouwde het bedrijf een nieuw onderkomen van 7 000 m² in Ridderkerk, met moderne en ruime koel- en opslagfaciliteiten. Saphir richt zich vooral op de import van vers fruit uit Brazilië en Argentinië en groente uit Duitsland en Spanje.

Voor meer informatie:
Johan in t Veld
AgroCap Invest BV
Handelsweg 89
2988 DB Ridderkerk
johan@agrocap.com
Mobiel: + 31 651 849 250

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven