Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hulplijn beschikbaar voor Nederlandse telers met teeltafvalvragen ToBRFV

Waar laat je het oude gewas totdat het wordt opgehaald? En wat gebeurt er eigenlijk met besmet teeltafval? Die vragen spelen bij telers nu de teeltwisseling in volle gang is en het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) zich niet zomaar laat uitroeien. Jos van Kester van Glastuinbouw Nederland is voor getroffen telers hun hulplijn voor vragen over teeltafval, zo laat TuinbouwAlert weten in een nieuwe ToBRFV-update

Besmet of verdacht afval, in totaal zijn er momenteel 15 zware verdenkingen (6 binnen de gemeente Westland, 9 daarbuiten) en 2 vondsten, wordt geconditioneerd afgevoerd en verwerkt. Daarbij moet dit snel en zorgvuldig gebeuren zo valt te lezen in de update, om zodoende de kans op verdere verspreiding te voorkomen.

Meldplicht
Sinds 4 oktober geldt in Nederland een meldplicht, in Europa sinds 1 november. Om meer zicht te krijgen in de problematiek heeft de NVWA informatie gevorderd bij laboratoria en plantenkwekers en voert nadere inspecties uit. Dat brengt al meer bedrijven in beeld met (mogelijk) aangetast gewas, zo stelt TuinbouwAlert. Gezien de besmettelijkheid van het virus hebben wetenschappers een hard hoofd in volledige eliminatie. 

Hulplijn
TuinbouwAlert
www.tuinbouwalert.nl  
Jos van Kester
[email protected]
06-46216729

 

 

Publicatiedatum: