Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een virus in de teelt.. wat nu?

De huidige virusproblematiek in verschillende teelten, maar momenteel toch vooral tomaat, zal niet veel telers ontgaan zijn. 

Op het gebied van hygiëne is het alle hens aan dek, de kans op verspreiding is groot. Een belangrijk onderdeel binnen de hygiëne op het bedrijf is de ontsmetter, volgens Agrozone. "Een virus kan zich immers verspreiden via het water. Als het om water gaat, zoeken telers naar zekerheid. Onvoldoende ontsmetting van uw water zorgt voor verspreiding van ziektes binnen het bedrijf."

De Hortizone biedt deze zekerheid door zijn meting van de waterkwaliteit, stelt men. "Het te behandelen water wordt niet eerder doorgelaten totdat het 100% schoon is. Met andere woorden: het water wordt batch-gewijs behandeld."

Van ozon is het bekend dat het virussen en overige ziektes afdoodt en resistentie niet mogelijk is. Dit is recent en in het verleden (WUR-onderzoek uit bijvoorbeeld 1988 al) wetenschappelijk aangetoond.

Dat ozon ook het tomatenvirus afdoodt, staat voor Agrozone vast. "Het is nu alleen wachten op een beschikbare analysemethode die dit aantoont." Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Voor meer informatie:
Agrozone
T: 088- 422 82 22
www.agrozone.nl
[email protected]

 

Publicatiedatum: