Half miljoen leerlingen ontvangen groenten en fruit

Recordaantal deelnemers EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Maandag 11 november start een recordaantal leerlingen met de nieuwe editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Iets meer dan een half miljoen (519.908) leerlingen ontvangen de komende 20 weken voor drie keer per week groenten en fruit. Het programma begint maandag met een feestelijke aftrap bij basisschool De Vlindertuin in ‘s-Hertogenbosch. Aan het programma doen in totaal 3026 basisscholen in Nederland mee. 


De Brabantse vlogsters Britt & Lynn trappen het programma af

In Nederland eten kinderen gemiddeld 102,5 gram fruit per dag en 79 gram groente, terwijl de aanbevolen hoeveelheid varieert van 150 - 200 gram fruit en 100 - 200 gram groente afhankelijk van de leeftijd. Doel van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het bevorderen van de consumptie van groenten en fruit bij kinderen, het aanleren van gezonde eetgewoonten en het bevorderen van kennis over groenten en fruit. Leerkrachten kunnen hiervoor gebruik maken van het nieuwe online lesportaal Chef!.

Levering
De groente en het fruit worden geleverd door acht erkende leveranciers. Dit zijn Van Boekel AGF, C.J. den Daas B.V, Freshweb B.V., Gebr. Van Aarle B.V., Vitamine&Zo B.V., Fruitbedrijf Halm B.V., Willem Dijk AGF B.V. en Drogenbroek’s Fruit B.V. Deze leveranciers zijn erkend voor twee schooljaren.

Groentenconsumptie
Nieuw in de regeling is dat 20% van de producten moet bestaan uit groenten. Dit om de groentenconsumptie extra te stimuleren. Ook moet een product minimaal 70 gram per portie zijn bij een minimaal gewicht van 300 gram per week. Een andere wijziging is dat het voortgezet speciaal onderwijs ook deel kan nemen. 

Feestelijke aftrap
Op maandag 11 november wordt het programma feestelijk afgetrapt door de Brabantse vlogsters Britt & Lynn. Zij zijn op bezoek bij groep 3 van basisschool de Vlindertuin in ‘s-Hertogenbosch. De vlogsters verwelkomen de leverancier, helpen mee met het verdelen van het fruit en de groenten en testen hun eigen kennis met de appelquiz uit Chef!. 

Voor meer informatie:
Wageningen University & Research
W: www.euschoolfruit.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven