nieuwe teeltmethode in Californië levert 30% hogere productie op

Watermeloenen in koude kas gaan de hoogte in

Pacific Trellis Fruit, een in Californië gevestigde fruitteler, heeft zijn nieuwe in koude kassen geteelde Dulcinea pitloze PureHeart watermeloenen op de markt gebracht. Tijdens de teelt raken de meloenen de bodem niet.

Pacific Trellis Fruit test in samenwerking met haar vaste teeltpartner Agroexport een nieuwe methode waarbij de Dulcinea PureHaert watermeloenen op verticale stokken in een koude kas worden geteeld in plaats van in de aarde, wat de traditionele manier is om watermeloenen te telen.

Het gebruik van de stokken levert een 30% hogere opbrengst op in de koude kas, die afgedekt is met een schaduwdoek om de externe kwaliteit van de watermeloenen te beschermen tegen schade door de felle zon, harde wind en insecten. 

Door onze PureHeart pitloze watermeloenen verticaal aan stokken in een koude kas te telen, kunnen we ze tegen de elementen beschermen en dit levert hogere opbrengsten en fruit van betere kwaliteit op," zegt Josh Leichter, manager van Pacific Trellis Fruit. "Deze teeltmethode heeft ook een gunstig effect op het milieu omdat er minder water en grond nodig is bij de verticale teelt."

Door watermeloenen in koude kassen te telen, kunnen we ook de jaarronde beschikbaarheid verbeteren. In de warme zomermaanden helpt de koude kas om het fruit te beschermen en in de wintermaanden wordt de warme lucht vastgehouden waardoor de meloenen het beter doen. 

De verticaal geteelde PureHeart pitloze watermeloenen zijn momenteel in beperkte hoeveelheden op de markt verkrijgbaar. 

 

Voor meer informatie:
Corrie Hutchens
Dulcinea
Email: chutchens@dulcinea.com 
www.dulcinea.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.