omschakeling van Amerikaanse naar Mexicaanse teelt

Toename hete pepers uit Mexico verwacht

De teelt van hete pepers verschuift momenteel van Californië naar Sonora, Mexico.

"In Mexico begint het seizoen zo'n beetje op tijd. Er zijn geen problemen met het weer geweest, het is hooguit een beetje fris en er is wat regen gevallen. Maar voor het grootste deel lopen ze mooi op schema," vertelt Ely Trujillo van Superior Growers LLC uit Las Vegas.

Sonora blijft in productie tot december en schakelt dan over naar Sinaloa, wat tot maart doorloopt. Daarna komt de Sonora weer terug en deze kan tot juni doorlopen.

"Er is dit jaar een grotere hoeveelheid beschikbaar, omdat er geen grote orkanen of weersproblemen zijn geweest die de oogst heeft beïnvloed. We verwachten dat er minstens 35% meer pepers zullen zijn", zegt Trujillo. "Vorig jaar was het echt slecht. De orkanen hebben veel telers echt pijn gedaan en er waren niet veel producten, waardoor we extreem hoge prijzen betaalden".


Meer velden in 2019
Als gevolg hiervan hebben de telers het afgelopen jaar veel geld ontvangen voor hun pepers, waardoor ze dit seizoen in meer velden hebben geïnvesteerd.

Wat de vraag betreft, gaat het goed met de pepers. "Dit zou in november kunnen verminderen", zegt Trujillo. "Er zullen dan meer producten beschikbaar zijn. Pepers doen het meestal beter naarmate het weer afkoelt. Dus van november tot januari lopen de hoeveelheden snel op. De verwerkers hebben meer werk te doen en het gebruik gaat in het algemeen omhoog."

Dit alles betekent dat de prijzen op dit moment wat hoger liggen. "De prijzen zijn iets hoger, alleen al door de overgang, maar ik verwacht dat de prijzen zullen dalen als de productie vanuit Sonora begint," zegt Trujillo. 

Voor meer informatie:
Ely Trujillo
Superior Growers, LLC
Tel.: +1 (702) 509-5076
Ely@SGrowers.com https://www.sgrowers.com/ https://www.sgrowers.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.