Brit teelt mega-paprika (603 gram) met groeilicht

Dale Toten uit het Britse Somerset is geen doorsnee teler. Hij specialiseert zich in het telen van reuzengroenten.

Tijdens de jaarlijkse Malvern Autumn Show eind september dit jaar presenteerde hij een wortel van 4 kilo, een paprika van 603 gram en een meloen van 13,05 kilo. Zijn paprika was dit jaar de grootste ter wereld en de meloen brak het achttien jaar oude nationale Britse record.

Hotel
De Malvern Autumn Show is de grootste show voor reuzengroenten. Elk jaar wordt daar de CANNA UK National Giant Vegetables Championships georganiseerd. Toten gaat al vijf jaar naar de Malvern Autumn Show. “Ik teel groenten voor het restaurant van het Ston Easton Park hotel. Ter interesse van onze gasten die in de tuin rondwandelen, hebben we besloten om een ​​aantal soorten reuzengroenten te telen. Toen we dat eenmaal goed onder de kine hadden, besloten we om aan de wedstrijd in Malvern mee te doen.”

Grote impact van verlichting
Hij heeft enkele trucs die hem helpen bij de teelt van de reuzengroenten. Toten teelt al zijn groenten in een kas van 70 m2, waar hij dit jaar de 630CDM-verlichting van Dimlux, een merk van AirSupplies, installeerde. Dit is een 630W-armatuur met volledig spectrum, inclusief een Alpha Optics-reflector om de output en de efficiëntie te helpen verbeteren. “Het gebruik van groeilicht heeft de resultaten van dit jaar absoluut beïnvloed. De beste telers van de wereld gaan naar Malvern, dus om daar te winnen zegt veel over de manier waarop we telen. De voedingsstoffen van Mills Nutrients die ik de afgelopen jaren heb gebruikt, hebben ook een groot verschil gemaakt."Verder is het telen van reuzengroenten, volgens Toten, niet heel anders dan het telen van groenten met een normaal formaat. Er zijn echter een paar belangrijke punten, waarbij de kwaliteit van de zaden het belangrijkste is. “Telers kopen en verkopen hun zaden over de hele wereld. Elk jaar bewaren we de zaden van onze meest succesvolle exemplaren om de zoektocht naar de grootste voort te zetten. En ten tweede moet je ervoor zorgen dat je de groenten voldoende ruimte geeft om te groeien: ongeveer vijf keer meer ruimte dan normaal.”

Voor meer informatie:
www.instagram.com/dale_toten

Dimlux
support@dimlux.nl
www.dimlux.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven