Veggipedia, de onafhankelijke bron over groenten en fruit, is razend populair. Sinds gisteravond is de site al meer dan 1 miljoen keer bekeken. De forse groei van het platform is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van verschillende bedrijven uit de groenten- en fruitsector.

De informatie op Veggipedia wordt grotendeels aangeleverd door de groenten- en fruitsector. Zo kwam de input voor de populaire pagina met informatie over paarse spruitjes van telersvereniging van Nature. Ook heeft het platform een flinke groei kunnen maken dankzij productaanvullingen van o.a. Banken Champignons, Koppert Cress en Eminent Food.

Groenten en fruit waarvan de verkrijgbaarheid samenhangt met één bepaald seizoen worden door consumenten het vaakst bekeken op Veggipedia. Zo was de wilde perzik in de zomer het meest populaire product. In het begin van de herfst schoot de vijgenpagina omhoog in bezoekersaantallen. Paarse spruitjes zijn het meest populair in de winter. Afgelopen winter zochten maar liefst drieëntwintigduizend consumenten informatie over het paarse neefje van de spruit.

 

Suggesties
Veggipedia bevat op dit moment ruim 475 verschillende groenten- en fruitsoorten en meer dan 400 recepten met groenten en fruit als hoofdingrediënt. Hiermee is de website een bijzonder naslagwerk voor zowel professionals als consumenten. Veggipedia wordt beheerd door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Wie producten mist, suggesties heeft voor nieuwe producten of recepten of andere relevante informatie heeft, kan mailen info@nagf.nl. 

Voor meer informatie:
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit 
E: info@nagf.nl 
https://www.veggipedia.nl/