Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael van den Bos, Looye Kwekers:

"Door slim wegen en registeren hebben wij give-away teruggebracht met 1,5 procent”

Looye Kwekers is slimmer gaan wegen, waardoor het give-away percentage voor hun belangrijkste productgroep met 1,5 procent is teruggedrongen. 

De samenwerking tussen LRE, ontwikkelaar van weegtechniek, en Looye ontstond begin 2018. Het bedrijf was op zoek naar een nieuwe partner voor vervanging van haar weegschalen. Via een gezamenlijke partner kwamen LRE en Looye met elkaar in contact. De inzet van slim wegen en registeren was niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf was zich al bewust van de voordelen van de slimme weegschalen en software. Passend bij de algehele wensen en behoeften is in nauwe samenwerking gekeken om de weegschalen en software in het geheel bij Looye Kwekers te vervangen.


 
Een grootschalig project van 120 weegschalen
De weegschalen en software zijn gefaseerd geïmplementeerd. In totaal zijn er verspreid over 8 productielijnen en 1 sorteerlijn 120 slimme weegschalen geïnstalleerd, welke allen draadloos communiceren met de software. Middels de software kunnen producten naar de weegschalen worden verzonden. De software biedt een live-overzicht van iedere handeling die wordt uitgevoerd op de DTS-V weegschaal. Daarnaast zijn er diverse rapportagemogelijkheden, welke inzage bieden in onder meer nauwkeurigheid, productiviteit en productkwaliteit.

Een besparing op arbeid en product
Op dit moment is het project op hard- en softwaregebied in de afrondende fase. “We zijn erg tevreden over de arbeids- en productbesparing die we nu realiseren middels slim wegen en registeren. We hebben het percentage give-away op ons belangrijkste product teruggebracht met 1,5 procent. Qua arbeid hebben we een geschatte besparing van ongeveer 5 procent kunnen realiseren. Het totaal pakket is  een half jaar operationeel. We verwachten de investering binnen 1 jaar terug te verdienen”, vertelt assistent manager verpak Michael van den Bos.

Een opvallende module is de smiley functionaliteit. Op het display van de DTS-V wordt een groene smiley getoond als de verpaksnelheid in kilogrammen per uur op of boven het gemiddelde van alle medewerkers aan dezelfde productielijn ligt.

De medewerkers van Looye ervaren de positieve feedback als extra stimulans om een groene smiley te behalen en vooral vast te houden. “We hebben een paar fanatiekelingen die er alles aan doen om de groene smiley de gehele dag vast te houden”, aldus Michael.

“Momenteel werken we hard aan de laatste finetuning van de oplossing”, vertelt project manager bij LRE Wim van der Plas. ”We zijn erg trots op een klant als Looye Kwekers en zullen ons blijven inzetten om de nauwe samenwerking komende jaren voort te zetten. We blijven de slimme technologie continu optimaliseren en Looye, waar mogelijk, ondersteunen om verder besparing in de toekomst te kunnen realiseren.’’

Voor meer informatie:
Roel Borgman
LRE Solutions
Satellietbaan 15G
2181MG, Hillegom
Tel.: 0031 (0) 252 532 436
info@lre.nl 
www.lre-solutions.com 

Publicatiedatum: