Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Houdbaarheid paprika's blijkt pas in het winkelschap"

Volgens telers in de regio Palma di Montechiaro (provincie Agrigento) is het Siciliaanse paprikaseizoen begonnen met  een goede aanvoer. De planten, die begin september werden uitgeplant, zien er gezond uit.

Antonio Morreale (in het midden)

"We rekenen op een buitengewone oogst," zegt Antonio Morreale van Bio Hortus. "Tot nu toe hebben we geen problemen met het weer of plantenziektes gehad, die we bestrijden met eenvoudige maar doeltreffende methodes. We stellen gezondheid altijd voorop en maken gebruik van geïntegreerde gewasbescherming. In onze kassen en folietunnels en op onze percelen vormen insecten de hoeksteen van onze bedrijfsfilosofie." 

"Onze grote retailklanten vragen ons de MRL's ruim onder de wettelijk toegestane norm te houden. De Italiaanse wetgeving behoort tot strengste ter wereld op het gebied van residuen en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen."

Helaas vertaalt een product van goede kwaliteit zich niet altijd naar een beter afzetseizoen. De factoren die bijdragen aan de uiteindelijke prijzen zijn altijd weer anders en moeilijk te voorspellen. 

"Momenteel liggen de paprikaprijzen rond de €0,80," vervolgt Morreale. "Vorig jaar lagen ze rond de €1,00. We hebben geen verklaring voor dit verschil. Zeker niet omdat de huidige oogst qua interne en externe kwaliteit beter is. Er is veel vraag naar de eerste paprika's uit onze tunnels omdat deze langer houdbaar zijn, wat van groot belang is op AGF-afdelingen van supermarkten."

"In supermarkten worden zowel groene, gele als rode paprika's aangeboden. De kleur van het product is afhankelijk van de rijpingsgraad en consumenten hebben zo ieder hun eigen voorkeuren."

In Apulië is de vraag naar gele paprika's groter, zegt de teler. In de rest van Italië is er sprake van een voorkeur voor rode paprika's. In het buitenland liggen de voorkeuren weer anders. Zo worden in het noorden van Europa paprika's vaak rauw en groen gegeten."

 

De tuinbouwcoöperatie Bio Hortus is een paar dagen geleden ook begonnen met het oogsten van groene courgettes. De eerste exemplaren gingen voor €0,60 per kilo van de hand.

 

Publicatiedatum: